Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 86. GODINI

Preminuo Milutin Dedić: Arsenov brat izgubio bitku za život nakon borbe s koronom

Foto: Screenshot Youtube/RTV Marš HD Valjevo
1/2
11.03.2021.
u 18:01

Šibenski slikar, novinar i pisac Milutin Dedić, brat pokojnog Arsena Dedića, preminuo je u Beogradu od posljedica koronavirusa.

Slikar, novinar i pisac te stariji brat glazbenika, pjesnika i tekstopisca Arsena Dedića, Milutin Dedić preminuo je u 86. godini od posljedica koronavirusa u Beogradu, javljaju Novosti.rs

Milutin Dedić rodio se 30. listopada 1935. godine u Šibeniku. Stariji je sin Jelke i Jovana Dedića. Otac mu je bio zidar koji je svirao u limenoj glazbi i volontirao kao vatrogasac, a majka nepismena kućanica. Tamo se školovao te s 18 godina postao učitelj. Rad je ubrzo nastavio u Primoštenu, a vojni je rok odslužio u Zadru. U Beograd je došao 1957. godine, a njegov brat Arsen otišao je u Zagreb da studira pravo. 

Opisivali su ga kao neukrotivog starijeg brata Arsena Dedića i posljednjeg boema starog Beograda. Tamo se skrasio nakon tri braka. Imao je dvojicu sinova, Luku koji je također slikar i Filipa koji je montažer. 

Inače, Arsen mu je posvetio pjesmu "Moj brat" objavljenu na albumu "Čovjek kao ja" 1969. godine. 

Komentara 26

DU
Deleted user
18:44 11.03.2021.

...otišao je da studira!!!! Počeli ste i dadakati! Neka bude potpuno, na ćirilici pišite, da vas ceo svet razume.

DU
Deleted user
18:40 11.03.2021.

laka mu srbska zemlja koju je volio...

DE
Demigodessnixie
18:07 11.03.2021.

On nije šibenski ništa...čovjek je živio i stvarao u Srbiji, Srbija je bila njegov odabir

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije