Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autor hita 'My Heart Will Go On'

Poznati skladatelj ovjenčan dvama Oscarima poginuo u zrakoplovnoj nesreći

James Horner
Foto: Screenshot
23.06.2015.
u 10:50

James Horner autor je brojnih glazbenih filmskih hitova i jedan od najpoznatijih hollywoodskih skladatelja

Skladatelj James Horner, dobitnik dvaju Oscara za glazbu u filmu Titanic, poginuo je u ponedjeljak ujutro u zrakoplovnoj nesreći nakon što se njegov avion iz još neutvrđenih okolnosti srušio u blizini Santa Barbare. Horner, koji je inače bio iskusan pilot, u trenutku nesreće bio je sam u avionu. 

Vijest o gubitku velikog filmskog skladatelja potvrdila je njegova asistentica Sylivia Patrycja  na svom Facebooku.

– Izgubili smo nevjerojatnu osobu velikog srca i talenta. Otišao je radeći ono što je volio – napisala je Sylvia na svom profilu.

Horner je inače jedan od najpoznatijih hollywoodskih skladatelja. Njegovo najpoznatije djelo je glazba za Titanic među kojom je i veliki filmski hit koji je otpjevala Celine Dion "My Heart Will Go On". Osim "Titanica", poznat je i po svojim glazbenim uradcima za blockbustere kao što su "Alien", "Apollo 13", "Braveheart" i "Avatar".

Slavni skladatelj preminuo je u 61. godini života. 

>>U 94. godini preminuo autor pjesme za "Obitelj Addams"

>>Preminuo Tomislav Simović, autor teme 'Profesora Baltazara'

Komentara 1

Avatar Vigo__the__Carpathian
Vigo__the__Carpathian
23:43 26.06.2015.

Pocivaj u miru i hvala ti za sve divne skladbe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije