Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz TV

Timovi neznanaca kući odnijeli 2,8 milijuna kuna

Sva tri lovca, Morana Zibar, Mirko Miočić i Dean Kotiga, podjednako su uspješna (razlike su unutar jedan posto) i pobijedila su u 67 posto emisija.
09. studenoga 2014. u 14:00 11 komentara 66794 prikaza
kviz
Foto: HTV
Pogledajte galeriju 1/3

Kviz "Potjera" na HTV-u emitira se tek drugu sezonu, ali već se može pohvaliti impresivnim statističkim podacima i brojkama.

Istražili smo koji je ukupan iznos koji su natjecatelji dosad odnijeli kući, koliki je najveći osvojeni iznos u jednoj emisiji, koliki je najveći pojedinačni osvojeni iznos, koji je lovac dosad najuspješniji...

Četvrtina igrača pobijedila lovca

Sva tri lovca, Morana Zibar, Mirko Miočić i Dean Kotiga, podjednako su uspješna (razlike su unutar jedan posto) i pobijedila su u 67 posto emisija. Od 364 natjecatelja, koja su do danas sudjelovala u Potjeri, njih 87 u 30 emisija pobijedilo je lovca i ukupno osvojilo nešto više od 2,8 milijuna kuna.

Najveći je osvojen iznos u jednoj emisiji 240.555 kuna. Osvojilo ga je četvero igrača u 38. emisiji, koji su svi prošli ploču potjere, dakle svaki igrač dobio je 60.138,75 kuna, a lovac je bio Dean Kotiga. Treba napomenuti i da nije svejedno protiv koliko igrača lovac igra. Svaki natjecatelj koji se plasira u završnu potjeru ima osiguran korak prednosti pred lovcem pa su tako u toj 38. emisiji natjecatelji na početku završne potjere imali četiri koraka prednosti pred lovcem.

Usto su odgovorili na 15 pitanja pa ih je lovac lovio u 19 koraka i – zamalo su bili uhvaćeni. No to i jest bit Potjere – mogu li četiri potpuna neznanca u kratku roku (upoznaju se samo dva sata prije snimanja) ostvariti takvo zajedništvo i slogu da uspiju pobjeći lovcu ujedinivši sve svoje potencijale baš u te dvije minute završne potjere.

Dakle, nisu bitni iznosi ni statistika da bi se nadmašilo lovca nego suradnja među natjecateljima i njihov osjećaj za timsko djelovanje.

25.01.2011., Zadar - Mirko Miocic, jedan od najboljih hrvatskih kvizomana. Cesto ga zovu  | Autor :

Najviši pojedinačni iznos po natjecatelju osvojen u jednoj emisiji bio je u 40. emisiji u kojoj je dvoje igrača podijelilo 175.000 kuna, dakle svaki je dobio 87.500 kuna. Lovci natjecatelje vide tek na samom snimanju, ali prije snimanja donekle ih upoznaju jer dobiju podatke o njima, među kojima i one o obrazovanju i interesima te rezultatu koji su ostvarili na kvalifikacijskom online testu.

U zadnjoj sekundi stigla igrače

– Podaci koje dobijemo o natjecateljima i stvarnost koju uvidimo u igri vrlo često nemaju veze jedno s drugim, ali podaci dobro dođu da si posložimo u glavi što nas otprilike očekuje – ističe lovkinja Morana Zibar, a za svoj najuspješniji nastup dosad navodi onaj u emisiji emitiranoj ovog ponedjeljka.

– U finalnoj potjeri u doslovno zadnjoj sekundi stigla sam četvero natjecatelja iako su me dvaput vratili natrag. Bio je to dobar osjećaj, bilo je napeto i uzbudljivo do samoga kraja – kaže Morana koja radi kao prevoditeljica engleskog jezika.

kviz | Autor : HTV Foto: HTV

Za Potjeru se priprema čitajući atlas svijeta ili dječju enciklopediju.

– Omladinske i dječje enciklopedije najbolje su štivo jer su jednostavno napisane, a i većina pitanja u kvizu vezana je za ono što smo učili u osnovnoj i srednjoj školi – ističe. Kako kviz sada ide četiri puta tjedno, za razliku od prve sezone kad je išao dvaput, i snimanja su učestalija. Dnevno se snimaju po dvije emisije, ali ne s istim lovcem jer bi to, ističe Morana, bilo prenaporno. Svaki lovac u prosjeku snima dvaput tjedno.

>> Deanu Kotigi strast su putovanja, a slaba točka – sport

Naljuti se kad ne znaju za Matu Parlova

– Dean Kotiga mladi je lav u naponu, njegovo vrijeme dolazi, moje prolazi, to je jasno. Ja sam tanak u novim područjima koja se spominju u kvizovima kao što je gastronomija, gdje je Morana naročito jaka. Izbjegavam biti grub prema natjecateljima, što je dio Potjere, ali znam zamjeriti svojim vršnjacima i malo mlađima ako se ne sjete Mate Parlova. U vrijeme moje mladosti to je stvarno bilo teško ne znati, kao da danas netko ne zna za Lady Gagu – kaže lovac, legendarni kvizaš Mirko Miočić.

Na Papuku pronađena dva smrznuta tijela
NEZAPAMĆENA TUGA
Detalji tragedije na Papuku: Smrznuti muškarci bili su šogori. Nosili su tenisice i bili bez jakni
Online panel
Online panel
U čak 30 posto teških slučajeva “korone” izolirana i bakterija
  • Deleted user:

    Rijetko ga gledam zbog drugih obveza koje imam, ali uživam svaki put kad izgubi bahati i bezobrazni Dean Kotiga. Bio bi dobar osjećaj pobijediti ga u igri jedan na jedan.

  • Android:

    Kome Tarik nije dosadio?

  • simeeee:

    Jedno vrijeme sam intezivno pratia kviz, i moj dojam je da je to sve polunamjesteno. Primjera radi, kad igraci u finalnoj potjeri imaju dobar skor, tarik lovcu cita pitanja puno brze nego ih je citao igracima...također, kad je gusto u ... prikaži još! finalnoj potjeri lovcu se sigurno pustaju pitanja koje on unaprijed zna i tako da ovi sa lakoćom bez razmišljanja u seriji ispaljivaju odgovore....uglavnom svi troje vrhunski znalci, s tim da su mirko i dean za jedno koplje iznad morane