Naslovnica Showbiz Estrada

Saša Lozar: Žao mi je, nisam ga ranije vidio zbog bijelog vozila

'Nakon što je nikola preminuo, ostao sam u kontaktu s njegovom obitelji', rekao je Lozar
11. listopada 2018. u 22:47 35 komentara 10248 prikaza
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Taj zvuk naleta kad sam udario u tog čovjeka neću nikad zaboraviti. Vozio sam po svim propisima, bio sam u lijevom traku, a pokraj mene je, krećući se nešto većom brzinom, prošlo nepoznato vozilo, riječi su kojima je radijski voditelj Saša Lozar (38) u četvrtak na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu opisivao detalje nesreće koja se dogodila 18. veljače prošle godine oko 10.30 sati na Selskoj cesti.

Saša Lozar Odmah priskočio u pomoć Saša Lozar u šoku: Autom naletio na muškarca (86)

Iskazivao je to na početku suđenja u postupku u kojem se Lozar tereti za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, a optužnicom mu se na teret stavlja da je Mercedesom C220 naletio na pješaka Nikolu Marinkovića (86) koji je prelazio cestu izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Marinković je od posljedica nesreće preminuo u bolnici jedanaest dana kasnije.

Odmah na početku iznošenja svoje obrane Lozar je kazao kako mu je neizmjerno žao što se to uopće dogodilo.

– Odmah nakon nesreće stupio sam u kontakt s Marinkovićevim unukom kako bih saznao detalje poput toga u koju su ga bolnicu smjestili i informirao se o njegovu stanju. I nakon što sam saznao da je Nikola preminuo ostao sam u kontaktu s obitelji, izrazio im sućut te se interesirao o grobnici – govorio je Lozar u sudnici odajući dojam čovjeka koji je i dandanas doista duboko potresen zbog svega što se dogodilo. Prema nalazu prometnog vještaka, on je vozio 47 kilometara na sat, a da bi izbjegao nalet na pješaka, navedenom dionicom morao je voziti brzinom manjom od 39 kilometara na sat.

Saša Lozar Nesreća Preminuo pješak na kojeg je Saša Lozar naletio automobilom

– Ja sam počeo kočiti čim sam spazio pješaka, ali već je bilo kasno. Nisam ga mogao ranije primijetiti jer je u desnom traku bilo veliko bijelo vozilo koje je potom skrenulo desno u jednu od sporednih ulica – objasnio je voditelj, a tužiteljica ga je na to upitala zašto u ranijem iskazu nije spomenuo to vozilo. Lozar joj je odgovorio kako je najprije želio pomoći čovjeku te da je bio toliko uznemiren da mu uopće nije palo na pamet pogledati je li to vozilo još tamo i zapisati registraciju.

Te njegove riječi u suprotnosti su s onima svjedoka Ivana Bohačeka koji je tvrdio kako u trenutku nesreće nije bilo drugih vozila. Bohaček će na idućem sudskom ročištu biti saslušan kao svjedok kako bi se razjasnile razlike u njegovu i Lozarovu iskazu. 

1 / 11
U svijetu slavnih bilo je puno slučajeva kada su poznate osobe skrivile nečiju smrt. Najčešće se radilo o prometnim nesrećama, no bilo je i onih koji su u zatvoru zbog teškog ubojstva.
Filmushka
PROMO
Video: Ovo su filmovi koje ćete moći besplatno pogledati na Filmushki

A1 izdvaja za Vas

 • Marko1337:

  Takva i gora nesreće može se dogoditi svakom vozaču, a u ovom slučaju glavni krivac je pješak i zato bi trebalo osloboditi vozača. krivnje.

 • Avatar Croat
  Croat:

  Bio sam u lijevoj traci, a pored mene većom brzinom prošlo je nepoznato vozilo. Potom se u sekundi stvorio taj čovjek.----------------------ako ne vjerujemo u teleportaciju onda se taj covjek nije mogao "stvoriti" na njegovoj ljevoj traci ako i sam tvrdi ... prikaži još! da je netom pokraj njega desnom trakom prosao brziji auto. covjek se nije stvorio nego je covjek bio na njegovoj traci posto na desnoj nije mogao biti ako je netom prije projurio auto desnom trakom.drugim rijecima on priznaje da nije vidio covjeka koji je bio na njegovoj traci,ostaje samo pitanje kamo je gledao da ga nije vidio. poznavajuci nase mafijasko sudjenje nakon analnog rukovanja i sinkope moglo bi se dogoditi da i teleportaciju priznaju kao realni dogadjaj i dokaz.

 • liliZG:

  ako je vozio propisanom brzinom kriv je pješak... dosta je više tih dedeka i bakica koji trče preko pet traka u novom zagrebu sa tri štapa i torbom za plac,.. ... u ovom slučaju preko četiri trake na selskoj... stvarno ... prikaži još!o treba provesti tu akciju za stare da nose naočale i odu oftamologu,... za one koji nisu čuli nakon akcije djeca u prometu slijedi akcija stariji u prometu.. pokrenulo ih istraživanje da je najviše nesreća sa smrtnim posljedicama izazvala ekipa starija od 65 godina,.. i krajnje je vrijeme jer ta bakica ili deda su mogli za ruku vući i svog malog unuka e to bi tek bila prava tragedija...