Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I Diana je sudjelovala u tome

Otkrivena je 'tajna zavjera' princa Andrewa protiv njegovog brata Charlesa

State Funeral and burial of Queen Elizabeth
Foto: Peter Cziborra/REUTERS
1/7
22.09.2022.
u 18:14

Ova tvrdnja napisana je u knjizi Angele Levin u kojoj se bavi životom Charlesove supruge Camille, a ulomke iz knjige objavio je The Telegraph.

Princ Andrew potajno je kovao zavjeru s princezom Dianom kako bi pokušali spriječiti Charlesa da postane kralj, a sve kako bi omogućili da William zauzme njegovo mjesto na prijestolju. Ova tvrdnja napisana je u knjizi Angele Levin u kojoj se bavi životom Charlesove supruge Camille, a ulomke iz knjige objavio je The Telegraph.

Autorica knjige poziva se na izvore bliske kraljevskoj obitelji koji tvrde kako je Diana u tom periodu bila spremna napraviti sve kako bi napakostila Charlesu zbog njegove afere s Camillom i saveznike za svoj plan pronašla je u vojvodi od Yorka i njegovoj supruzi Fergie. Diana je htjela da princ Andrew iskoristi svoj utjecaj kod kraljice i lobira da William preuzme prijestolje nakon njezine smrti.  Osim toga Andrew je navodno kraljicu uvjeravao i kako ne smije dopustiti Charlesu da se oženi Camillom i tvrdio je kako je ona nepouzdana i ne može se uklopiti u kraljevsku obitelj. Izvor blizak palači tvrdi u knjizi kako je princ Andrew htio gurnuti princa Charlesa u stranu.

- Dok je Diana bila živa, kroz svoje prijateljstvo s Andrewovom suprugom Sarah, kovala je zavjeru s Andrewom kako bi pokušala potisnuti princa Charlesa u stranu. Andrew je njezine ideje prenosio kraljici predstavljajući ih kao svoje, ali kraljica Elizabeta nije htjela ni čuti za to - ispričao je izvor. U tom periodu vojvoda od Yorka je bio zloban prema Camilli i nisu imali dobar odnos zbog njegovog prijateljstva s Dianom. 

VIDEO Koje je cvijeće odabrano za kraljičin sprovod? Cvjetni buket na lijesu ima dirljivo značenje

Komentara 1

DU
Deleted user
19:26 22.09.2022.

Čitao sam koje najveće zlo je Andrew napravio da spriječiti Charlesa da postane kralj. Smislio je pakleni podli plan. Potajno je Charlesu na cipelama mijenjao vezice, te je sa lijeve stavljao na desnu, i obrnuto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije