Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrhunac karijere

Ostvarili san: Klapa Intrade odlazi na turneju u Ameriku

intrade (1)
Petar Glebov/Pixsell
02.04.2013.
u 15:16

Klapa će u SAD provesti deset dana nastupajući za Hrvate u New Yorku, Chicagu i Detroitu

Tomislav Bralić ispunio je svoj san i nakon skoro tri desetljeća karijere sa svojom klapom Intrade napokon odlazi preko oceana kako bi pjevao u Americi.

- Idemo malo u Ameriku. To smo sanjali sve ove godine. Konačno smo sazrili, pjevački i na svaki drugi način i sad smo spremni za Ameriku - oduševljen je Bralić skorom turnejom.

Bilo je i prije poziva, kaže Bralić, ali nikad nisu otišli na put zbog prevelikih troškova. Klapa broji deset članova i za nju svega treba biti deset - deset karata, deset kreveta... Veliki su to troškovi.

Klapa Intrade u Sjedinjenim Američkim Državama provest će deset dana. Nastupat će u New Yorku, Chicagu, Detroitu. Trebali su pjevati i u Pittsburgu, ali je koncert otkazan iz nepoznatih razloga.

- Svi kažu: tko nije bio u New Yorku, nije vidio ništa. Ja ću konačno vidjeti taj Kip slobode - raduje se Bralić koji se oduvijek želio uslikati ispred kipa.

- Došlo je vrijeme. Bili smo dvaput u Domu sportova, dvaput u Ciboni, u Areni. Obišli smo Europu pjevajući našim ljudima. Sad je vrijeme za Ameriku, kaže Bralić, objašnjavajući pravila dobrog nastupa:

- Koncert treba biti pravi, da se ljudi opuste, sjednu i vežu kao u avionu. Onda je to prava klapa, kad se može zapjevati a capella - priča Bralić.

S Intradeom u Ameriku po prvi put ide i cijeli šesteročlani bend. Na koncertima će izvoditi razne tradicionalne, ali i brojne vlastite pjesme iz prebogate karijere. Bralić zna da u publici neće sjediti samo Dalmatinci pa za nastup spremaju i neke zagorske, slavonske i hercegovačke pjesme.

- Uživajmo, ovo je naše vrijeme - govori Bralić svojim dečkima iz klape, najavljujući sljedeći cilj - turneju po Australiji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije