Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINALNA VEČER SPLITSKOG FESTIVALA

Neno Belan osvojio nagradu žirija, a klapa Cambi, TBF i Splitske koke nagradu publike: 'Sretni smo, ispalo je najbolje kako je moglo ispasti'

Finalna večer 61. Splitskog festivala
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/10
11.07.2021.
u 09:49

„S ovim momcima se lipo radi i dobro se zezaju. Sve petice! Nadam se da će im ova pobjeda donijeti uzlet u karijeri“, komentirao je Mladen iz TBF-a suradnju s članovima klape Cambi.

Na splitskim Prokurativama jučer je održana finalna večer 61. Splitskog festivala na kojoj je nastupilo 25 izvođača. Pobjedu na ovogodišnjem festivalu odnijeli su Neno Belan i klapa Cambi u suradnji s TBF-om i Splitskim Kokama.

11.07.2021., Split - Dodjela nagrada na finalnoj veceri 61. Festivala zabavne glazbe Split 2021. Prva nagrada strucnog zirija. Neno Belan. Nagradu mu je dodijelio Tomislav Mrduljas Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Naime, Belan je osvojio prvu nagradu stručnog žirija za svoju pjesmu 'Zvijezde', dok su klapa Cambi, TBF i Splitske Koke očarali publiku pjesmom 'Bambina mia'.

„Kako kažu u Splitu, ovo je ludilo osjećaj! Više smo nego zadovoljni i nismo se nadali prvoj nagradi publike, ali ni novinara. Drago nam je što je pjesma prepoznata. Dugo smo se pripremili za ovaj nastup, još prošlog ljeta smo krenuli s realizacijom snimanja pjesme i spota“, rekli su članovi klape Cambi nakon pobjede, a nadovezao se i Mladen iz TBF-a. „Sretni smo, happy smo, ispalo je najbolje kako je moglo ispast“, istaknuo je te dodao da je to bilo zabavno i lepršavo putovanje, a prokomentirao je i kako je raditi s članovima klape Cambi. „S ovim momcima se lipo radi i dobro se zezaju. Sve petice! Nadam se da će im ova pobjeda donijeti uzlet u karijeri“, istaknuo je te dodao da se nije nadao pobjedi.

Belan je kazao da se nada da će na koncerte uskoro moći dolaziti i necijepljeni građani te kako je on potpisnik inicijative koja se za to zalaže. „Ljude ne treba dijeliti na one koji su cijepljeni i nisu, svatko od nas ima pravo raditi sa svojim životom što želi“, zaključio je glazbenik. 

11.07.2021., Split - Dodjela nagrada na finalnoj veceri 61. Festivala zabavne glazbe Split 2021. Prva nagradu publike odnijeli su Cambi, TBF i Splitske koke s pjesmom "Bambina mia". Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Direktor festivala Tomislav Mrduljaš istaknuo je da ja zadovoljan posjećenošću festivala. „Izrazito sam zadovoljan odazivom ovih par dana, vidim upravo kako mi se čini najveći red u povijesti festivala pred ulazom, a to je zato i što poštujemo sve epidemiološke mjere. Evo, ljestvicu smo postavili dosta visoko s ovim programom pa se nadam da će tako biti i idućih godina“, kazao je, a istaknuo je i da su se maksimalno potrudili da sve bude 'pravo', jer znaju koliko su izvođači željni nastupa, kao i publika događanja.

Dodajmo da su program vodili Duško Ćurlić, Doris Pinčić i Jelena Lešić, a među izvođačima koji su nastupili su Giuliano, Alka Vuica, Boris Rogoznica, Dražen Zečić, Mia Dimšić, Luka Basi i Ivana Kovač, Mladen Grdović, Domenica, ToMa i brojni drugi.

U publici su se mogli vidjeti mnogi poznati gosti poput gradonačelnika Splita Ivice Puljaka, glumice Ane Gruice Uglešić, glazbenice Hane Huljić, zvijezde televizijskih showova Olje Einfalt i  drugih.

Podsjetimo, ovogodišnje izdanje popularnog festivala započelo je u četvrtak 8. srpnja ekskluzivnim koncertom dive Doris Dragović. U petak je na rasporedu bila Retrospektivna večer na kojoj su najveći hitovi Festivala dobili svoje moderne aranžmane.

VIDEO Severina i Igor Kojić više se ne prate na Instagramu

 

Komentara 3

Avatar babinjak1984
babinjak1984
10:14 11.07.2021.

Ovo je lakrdija od festivala.Bio je dobar 80-ih.

ČS
Čuvaj se senjske ruke
13:27 11.07.2021.

Ima li da je netko pobijedio iz Zagreba ili Krapine gdje neprestano pobjeđuju - Dalmatinci.

Avatar B.Geserit
B.Geserit
11:38 11.07.2021.

Na drugom programu je bilo "Mjesto tišine"... radije i po 3 X nego festivalčić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije