Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finalist The Voicea

Mateo Resman: Djed me molio da prvo završim faks, a sada mu je drago što ga nisam slušao

04.04.2015., HRT, Zagreb - Treca live emisija glazbenog showa The Voice. Mateo Resman Photo: Goran Jakus/PIXSELL
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/4
23.04.2015.
u 13:56

Ako pobjedi, ne želi ići u solo vode jer mu je cilj i dalje nastupati sa svojim bendom

Samouvjereno, intonacijski točno i s puno emocija Mateo Resman u polufinalu "The Voicea" izveo je hit Miše Kovača "Ostala si uvijek ista" te zasluženo osigurao finale u ovom spektakularnom glazbenom showu.

Ponude za suradnju

Za svojeg polufinalnog nastupa Mateo ni s čim nije dao naslutiti da se muči s bolovima u želucu i pjesmu je izveo poput profesionalca.

– Taman kada je počeo show, bolovi u želucu baš su postali jaki, ali posložio sam si stvari u glavi da je sve dobro. Nabaciš osmijeh na lice, ispraviš se i sve ispadne dobro – kaže nam Mateo. Njegov glazbeni talent u showu primijetili su glazbeni stručnjaci i znalci, a već je dobio i neke ponude za suradnju.

– Nekih ponuda ima, ali suradnje bih iskoristio isključivo sa svojim bendom zbog naših autorskih pjesama koje smo snimili i koje želimo predstaviti publici. Tako da mi nije želja baciti se u solo glazbene vode – govori 21-godišnji student ranog i predškolskog odgoja u Rijeci. Za Matea svake subote navija njegovo cijelo Gerovo, a prošle subote nakon finala u Mateov dom pohitali su njegovi prijatelji i poznanici.

– Došao sam kući u pola jedan u noći i u jednom trenutku u našu se kuhinju natiskalo 40-ak ljudi, bilo je veselo, ali kako me želudac bolio, brzo sam otišao na spavanje – opisuje Mateo i priznaje da je među njegovim brojnim navijačima najglasniji djed Ivan.

– Djed, kojeg od milja zovemo Garo iako se zove Ivan, najviše prati The Voice i nagovaramo ga da dođe na finale, ali sumnjam da će doći jer kaže da mu je lakše gledati show kod kuće u tišini i miru. Sada je oduševljen mojim uspjehom, ali kada sam krenuo na audicije, govorio mi je: "Ma Mateo, pusti to i riješi faks, daj se malo opameti!" Ali kada sam prošao prvi pa drugi krug, rekao je: "Ajde, možda bude nešto od toga", a sada kada sam završio i u finalu, stalno mi ponavlja kako je dobro što ga nisam slušao na početku – kroz smijeh govori Mateo i dodaje kako je djedu u subotu rođendan pa će, bez obzira na ishod finala, imati razloga za slavlje.

Osim djeda Ivana, Mateu je najveća podrška na natjecanju mama, koja već niz godina, otkako Mateo nastupa s bendom, ima ulogu Mateova vozača.

– Mama je oduševljena i sretna. Uistinu nije očekivala da ću doći do finala – kaže Mateo i priznaje kako je trenutke euforije zbog njegova uspjeha u showu znao iskoristiti da joj priopći i neke ne baš pozitivne informacije.

– Nakon trećeg nastupa uživo, kada sam završio i spustio se do mame, iskoristio sam priliku dok je bila dobre volje i brzo joj prišapnuo da sam pao neke ispite na fakultetu. Dobro je to primila jer je bila dobre volje, ali već u autu, dok smo se vozili kući, ispitivala me hoću li sve završiti na vrijeme – kroz smijeh nam prepričava Mateo. Mama se ne treba brinuti za Mateovo školovanje jer, čak i pobijedi li u "The Voiceu", ne namjerava odustati od fakulteta.

– Svakako imam namjeru završiti faks, i to zbog sebe. Baš bih htio raditi s djecom, ali ne znam još hoće li to biti vrtić ili možda nešto vezano za glazbu u toj predškolskoj dobi. Vidjet ću. Televizijski nastupi u HRT-ovu showu nedvojbeno su mu donijeli i popularnost na koju se još privikava.

Mentor kojem duguje sve

– Nije me medijski interes promijenio, ali smiješno mi je kada mi djeca prilaze sa željom da se fotografiramo zajedno ili da im dam autogram. Zaustavljaju me i stariji ljudi, hvale moje nastupe, a meni je to sve još jako čudno – kaže. Pitali smo ga je li popularnost utjecala i na njegovu ljubavnu vezu, na što je diplomatski odgovorio: – Ne bih baš o tome govorio.

Ali zato nam sa zadovoljstvom i bez zadrške otkriva tko mu je glazbeni uzor.

Žanil Tataj bio je moj mentor i njemu dugujem sve. Kada cijeli show završi, osobno ću mu otići zahvaliti na svemu što me naučio – kaže Mateo i dodaje kako je uz svoju mentoricu Indiru Levak i zbog samog sudjelovanja u "The Voiceu" samo produbio ljubav prema glazbi.

>>Marin, Mateo, Jure ili Nina, tko će po vama biti pobjednik The Voicea?

>>Izabrani finalisti showa 'The Voice': Marin, Mateo, Jure i Nina bore se za pobjedu u showu

Komentara 1

BU
bucogi
16:38 23.04.2015.

Krasan dečko, jednostavan i skroman, i odličan vokal. Bravo Mateo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije