Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz The Voice

Saznajte koji nas noviteti očekuju u drugoj sezoni showa The Voice!

Već je odabrano 76 natjecatelja koji će pokušati impresionirati mentore i doći što dalje u zahtjevnom pjevačkom natjecanju u kojem je važan samo glas.
05. studenoga 2015. u 16:58 2 komentara 1422 prikaza
the voice
Foto: Dario Njavro/HRT
Pogledajte galeriju 1/10

Od 23. siječnja iduće godine započinje druga sezona najgledanijeg showa Hrvatske radiotelevizije „The Voice – Najljepši glas Hrvatske“, najavljeno je na današnjem druženju s novinarima. O novostima koje show donosi novinare su upoznali mentori showa Jacques Houdek, Indira Levak, Tony Cetinski i Ivan Dečak te voditelji Iva Šulentić i Ivan Vukušić

Prisjetili su se natjecatelja iz prve sezone te izrazili zadovoljstvo njihovom aktivnošću na glazbenoj sceni. Očekuju još više dobrih kandidata te mnogo rada s novim talentima od kojih će samo jedna ili jedan osvojiti titulu najljepšeg glasa Hrvatske. Pobjednik natjecanja i ove će godine potpisati ugovor s izdavačkom kućom Universal Music Hrvatska

Drugu sezonu The Voicea obilježit će multimedijska nadgradnja kroz mobilnu aplikaciju za android i IOS koju će Hrvatska radiotelevizija pokrenuti među prvima u svijetu.  Bit će to zasigurno nastavak multimedijskog uspjeha prve sezone The Voicea u kojoj su integrirani svi komunikacijski kanali HRT-a. Poseban  iskorak učinjen je na području društvenih mreža  s više od 150.000  lajkova na Facebook stranici showa, uz intenzivnu komunikaciju i interakciju na Twitteru, iznimnu praćenost na Instagramu, ali i više od 25 milijuna pregleda na YouTube kanalu. Uz „The Voice“ i ove će sezone u segmentu društvenih mreža biti agencija „404“ koja je za izniman uspjeh u prvoj sezoni i nagrađena nagradom struke – Somo Borac na ovogodišnjem Weekend media festivalu.

Već je odabrano 76 natjecatelja koji će pokušati  impresionirati mentore i doći što dalje u zahtjevnom pjevačkom natjecanju u kojem je važan samo glas. Tijekom audicija svaki će mentor odabrati po 10 natjecatelja u svoj tim, te ih u drugoj fazi showa – dvobojima – spojiti u 5 parova i odlučiti tko je među njima bolji za nastavak showa. U fazi dvoboja novost je da će mentori moći preuzeti po jednoga natjecatelja kojega drugi mentori u dvobojima ne odaberu za nastavak natjecanja. I sljedeća faza showa je novost – nokauti. U ovu fazu svaki mentor ulazi s pet natjecatelja iz dvoboja i jednim kojega je preuzeo tijekom dvoboja iz drugog tima. Mentor po dvoje odabire da pjevaju jednu pjesmu i potom odlučuju tko je bio bolji i s kim nastavljaju natjecanje. I u ovoj fazi mogu preuzeti po jednoga kojega u nokautu izbaci drugi mentor.  U završnu fazu natjecanja – uživo – svaki mentor ulazi s po četiri natjecatelja, a  u polufinalnoj i finalnoj emisiji odluku o nastavku natjecanja i pobjedniku showa donose isključivo glasovi gledatelja i slušatelja.  

>>Indira, Ivan Dečak, Jacques i Tony Cetinski u timu druge sezone The Voicea

>>Nina je snimila spot, Ema ima hit single, a Jure priprema album i meta je obožavateljica

ŠTO JE SVE SNIMILA 'BUBA'
'Ante je rekao da kada ovo prođe sigurno imaš 500.000 kn, a ovo ti šalje da imaš za Uskrs'
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?