Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krizna situacija

Završen sastanak: Kraljica je podržala želju svog unuka, evo što je rekla

Foto: PA/Pixsell
1/7
Autori: Ivana Carević, Hina
13.01.2020.
u 18:13

Kraljica je prihvatila želju svog unuka da sa suprugom Meghan i sinom Archiejem žive na relaciji Velika Britanija - Sjeverna Amerika.

U Sandringhamu, gdje kraljica Elizabeta provodi vrijeme od Božića do sredine veljače, danas su se s njom sastali njezin sin Charles i unuci Harry i William.

Na sastanku se raspravljalo o budućnosti princa Harryja i njegove supruge Meghan unutar kraljevske obitelji te kakvu im obveze i dužnosti ostaju nakon njihove odluke o odstupanju s kraljevskih dužnosti. 

Prva informacija koju donosi BBC je da je kraljica prihvatila želju svog unuka da sa suprugom Meghan i sinom Archiejem žive na relaciji Velika Britanija - Sjeverna Amerika.  

U izjavi je rekla da "u potpunosti podržava" njihovu želju za novom ulogom, ali "preferirala bi da ostanu stalno zaposleni članovi kraljevske obitelji". Napisala je u izjavi kako su vodili jako konstruktivan razgovor i naglasila kako cijela njezina obitelj podržava princa Harrya i Meghan da stvaraju svoj život kao mlada obitelj.

- Harry i Meghan su odlučili da ne žele ovisiti o javnom financiranju svojih novih života. Stoga je dogovoren period tranzicije u kojem će oni dio vremena provoditi u Kanadi, a dio u Ujedinjenom Kraljevstvu - istaknula je kraljica Elizabeta i dodala kako na "složenim stvarima" treba još raditi, ali očekuje da će konačne odluke biti donesene u narednim danima, rekla je.

 

 

Jedno od važnijih pitanja su financije, a kraljici želi da se dogovore oko poslova koje će vojvoda i vojvotkinja od Sussexa obavljati u budućnosti jer joj je važno da svojim poslovnim potezima ne štete ugledu kraljevske obitelji, koji je dosta srozan u posljednjih nekoliko mjeseci.

Harry, Meghan i njihov sin Archie proveli su Božić u Kanadi, a bivša američka glumica vratila se tamo ovog tjedna. Otišli su tamo na produženi odmor nakon što su iskazali svoju nelagodu zbog snažne kritike britanskih tabloida koji kritiziraju navodne ćudljivosti Meghan Markle i njezin luksuzni načina života. Odluka princa Harryja i njegove supruge Meghan da se distanciraju od monarhije u Britaniji je izazvala buru. Tisak ih je žestoko optužio za licemjerje.

Times smatra da postupak Harryja i Meghan "ima sva obilježja sebičnosti i naglosti po kojoj je Harry zloglasno poznat". Mediji iznad svega kao veliko licemjerje kritiziraju njihovu želju da budu financijski neovisni. Kraljevska apanaža, koje se žele odreći, samo je pet posto njihovih službenih troškova. Ostalo im plaća Harryjev otac, princ Charles, od prihoda sa svojih privatnih imanja. 

Istodobno će troškovi njihova osiguranja, budu li živjeli na dva kontinenta, iznimno porasti. A to plaćaju porezni obveznici. Baš kao što su platili 2,4 milijuna funti za nedavnu obnovu njihove rezidencije. 

Harry (35) i Meghan (38) vjenčali su se u svibnju 2018. na raskošnoj svečanosti u dvorcu Windsor zapadno od Londona i Meghan je prošle godine rodila njihovo prvo djete, Archieja Harrisona Mountbatten-Windsora za kojeg Harry nije želio kraljevsku titulu.

Par je posljednjih mjeseci govorio o tome da im teško pada medijski pritisak povezan s njihovom funkcijom.

Komentara 9

ZA
zagabria1
19:32 13.01.2020.

Koga još zanima ta otrcana familija

Avatar links
links
06:46 14.01.2020.

nevjerojatni su ti Britanci... danima čekaju šta će baba koju uzdržavaju reći o unucima koji su takodjer na njihovoj grbači... kakavi zatucanci...kraljica, prinčevi, princeza u 21 stoljeću, hahahahahaha, šta si po zanimanju?..pa princ, baba kraljica...e svašta

Avatar Strangethedreamer
Strangethedreamer
19:54 13.01.2020.

Joj drame! Francuzi su imali jednu dobru spravu, zvala se guillotine i pokazala je da ne postoji plava krv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije