Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zgoda sa zagrebačke ceste

Karmela Vukov Colić ispričala što joj se dogodilo pa raznježila pratitelje: 'Nisam joj stigla reći..'

Foto: Jasminka Ćavarušić
1/7
23.04.2021.
u 14:16

Jedna od takvih je i posljednja, ona s ceste, koja se dogodila na zagrebačkoj Trešnjevci.

Jedna od omiljenih voditeljica Karmela Vukov Colić prije tri godine dala je otkaz na HRT-u i time, kako je sama kazala, spasila vlastito zdravlje. Od tada je sretna i aktivna na društvenim mrežama, na kojima često objavljuje recepte, uspomene s putovanja, ili pak svakodnevne zgode. 

Jedna od takvih je i posljednja, ona s ceste, koja se dogodila na zagrebačkoj Trešnjevci. 

"Koliko često na gradskim prometnicama naletite na nepristojne i potencijalno opasne ljude? One koji po Slavonskoj voze cik-cak stišćući nemilice gas, one koji na Vukovarskoj ili Selskoj iz trake za lijevo projure ravno i trube, iznervirani, svima koji se prestrojavaju po propisu? Ili one koji još nisu usvojili da vanjski trak uvijek izlazi iz kružnog toka? One koji galame, pokazuju neke prste, prostače, ponekad i pljunu u vaš prozor (da, i to se događa!)? E, pa, ovo nije priča o njima. Ovo je jedna sasvim druga priča", započela je svoju objavu i nastavila: 

"Kakva divna žena - pomislih, uzvraćajući osmijehom, vozačici koja je usporila i ostavila mi mjesta da se uključim u promet na malom, ali glupo sklopljenom raskršću, na kojem se, u vrijeme špice, na lijevo možete uključiti tek na krilima milosrdnog čina nekog od već prisutnih sudionika u prometu. Prošla sam ispred nje, ušuljala se u traku do, onu koja ide ravno, dok je moja dobročiniteljica ostala u traci za lijevo. Sad smo stajale auto uz auto, rame uz rame... Još sam joj jednom mahnula u znak zahvale, a ona uzvratila. Semafor je svjetlio crveno i time priječio prijelazak sljedećeg, velikog i gužvovitog raskršća". Tada je ugledala čovjeka s bijelim štapom.

"Zeleno za pješake se oglasilo i on je polako počeo prelaziti. No to je ono raskršće s puno traka i komadima nogostupa medju njima, i učinilo mi se da gospodin prelazi nekako 'ukoso', izlazeći sa zebre prema prometnom traku. Kakva divna žena - pomislila sam još jednom kad ugledah kako je vozačica iz auta kraj moga dotrčala, uzela gospodina pod ruku i prevela ga preko ceste, a onda se hitro vratila u vozilo. Kakva divna žena! Upalilo se zeleno i mi smo otišle svaka svojim putem. I nisam joj stigla reći - zato pišem: Naklon do poda, divna gospođo', poručila je na kraju objave bivša voditeljica. 

Foto: FIBA/Screenshot

VIDEO>> Vinko Ćemeraš: "Najviše volim igrati igrice i voziti bicikl, a i dalje mi je čudno kad me na cesti prepoznaju"

Ključne riječi

Komentara 1

KA
Kasiopeja
08:53 24.04.2021.

Svakodnevno se događa sve više situacija gdje dođe do fizičkih i verbalnih obračuna u prometu. Svi samo mlate rukama, viču i negoduju, žure i kritiziraju, a ni ne pitaju se kuda idu s takvim ponašanjem. Neki dan sam prošla na prošla na zeleno, ali s obzirom da je raskršće za Rebro bilo krcato, nusam uspjela skroz ući u traku. Dva auta, najviše tri uspiju proći na semaforu. U to vrijeme me jedna starija gospođa iz auta mlateći rukama i široko razjapljenim ustima pogrdno psovala. U autu mi djeca koja gledaju tu divnu kulturu, a meni u glavi pitanje : je li to posljedica covida ili nekultura? Mislim da ćemo tek imati problema ovakvog tipa, jer u zadnje vrijeme mi se čini da bi nekim ljudima trebalo oduzeti vozačku jer su mentalno puknuti. Vozačke kulture gotovo više i nema, tako da ova gospođa iz Karmelinog osvrta će biti jedan od zadnjih primjeraka prometne kulture. Na žalost. Malo je još empatije ostalo i nju je napao covid.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije