Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dva mjeseca nakon smrti

Olivera Balašević osigurala milijunsku donaciju: 'U ovim teškim danima kao roditelj sam ipak mirna'

Olivera Balašević
Foto: Screenhot Youtube/Al Jazeera Balkans
1/7
23.04.2021.
u 10:55

Primopredaja donacije bit će prvi javni događaj na kojem će se udovica Olivera Balašević pojaviti nakon smrti svog supruga

Dva mjeseca nakon prerane smrti kantautora Đorđa Balaševića njegova obitelj odlučila je donirati 3.6 milijuna srpskih dinara (oko 240 tisuća kuna) Akademiji umjetnosti u Novom Sadu.

Primopredaja donacije bit će prvi javni događaj na kojem će se udovica Olivera Balašević pojaviti nakon smrti svog supruga. Vijest o donaciji Olivera je potvrdila na svom Instagramu uz jednu anegdotu iz prošlosti i otkrila zbog čega su novac odlučili donirati upravo Akademiji umjetnosti u Novom Sadu. 

Foto: Ilustracija - Nel Pavletic/PIXSELL

"Povodom proslave Dan Akademije umetnosti i donacije porodice Balašević", započela je Olivera svoju objavu pa nastavila s pričom o njezinu dolasku na fakultet u Novi Sad. 

"Mali žuti kofer koji sam ponijela krenuvši iz Zrenjanina 'u svijet', na studije u Novi Sad, teško da se mogao nazvati i prtljagom? Vozač 'Laste' ga je samo prezrivo odmjerio kad sam pokušala da mu ga utrapim dok je slagao mnogo ozbiljnije kofere i pretrpane putne torbe u bočni prtljažnik. Po tom pogledu shvatila sam da ga trebam ponijeti unutra u autobus, a možda je najbolje i bilo da se puno ne razdvajamo. Jer ispostavilo se da sam u njemu ponijela čitav svoj miraz, što baš nije bilo u stilu tradicije banatskih udavača kojima je i po troje kola trebalo samo za 'štafir'.

Srećom po mene, bio je to čaroban koferić...

Četvrtast, prilično dubok spram svoje veličine, i postavljen finom svilom, taman da se u njega lijepo upakira Zrenjanin. Jer to je bio moj miraz. Zrenjanin, ili bar ono najbolje od njega. Postoje one slikovnice u kojima se, kad ih otvoriš, podignu kartonske kulise neke bajke, pa se tako i meni ponekad činilo da se iz mog koferića, kad ga otklopim, pomoli maketa trga i Gradske Kuće, mostova preko Begeja i svih onih ulica koje sam toliko voljela...

Ali, ono što je u tom mirazu vrijedilo najviše, bio je duh mog rodnog grada, važnog, industrijski moćnog, duh grada sportova, olimpijskih učesnika i šampiona, akademski duh gimnazija i studenata koji su se već prvog dana ferija iz univerzitetskih centara slivali na korzo.

Grad određuju građani, a ne njegova veličina. Grad određuju izložbe, pozorišne predstave, koncerti. I pedagozi koji se pamte, prije svega!" poručila je Olivera pa dodala: "U danima koji su neoprostivo teški za moju djecu i mene, kao roditelj sam bar malo mirna, jer od troje djece, dvoje djece  je odškolovala Akademija umetnosti u Novom Sadu!"

VIDEO Pogledajte Večernjakovu desetku s Nikom Turković

Komentara 1

LU
LukasNola
14:41 23.04.2021.

Riba ipo. Blago onome kome će dati još malo kad prestane tugovati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije