Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne stišavaju se reakcije

Josipinu izvedbu komentirao i muž Doris Pinčić: 'E, to je problem'

Foto: Instagram/Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL
1/7
20.02.2020.
u 15:57

Josipa je nakon izvedbe himne na inauguraciji novog predsjednika na Pantovčaku bila pod velikim dojmom i priznala je da je bila pomalo u strahu.

Izvedba pjevačice Josipe Lisac na inauguraciji novoizabranog predsjednika Zorana Milanovića nikog nije ostavila ravnodušnim. Nekima se posebno svidjela, a neki ju optužuju da se takvom izvedbom "narugala Hrvatskoj". 

Podsjetimo, Boško Županović podnio je i kaznenu prijavu protiv glazbenice jer je "koristila izrugljivu artikulaciju i tonalitete koji, unatoč njezinu osebujnom glazbenom opusu i izričaju, nisu društveno prihvatljivi".

Međutim, i Županović sam za sebe kaže da je diplomirani pravnik koji nema veze s glazbom.

Njezinu izvedbu sada je komentirao i hrvatski glazbenik Boris Rogoznica, muž voditeljice Doris Pinčić Rogoznica, koji je stao u njezinu obranu.

- Nije problem u Josipi Lisac. Ona je pjevala u svom stilu kao što i inače pjeva. Problem je što su mnogi to sada prvi put čuli, a njihova nebitna mišljenja su dobila preveliki medijski prostor... E, to je problem - napisao je Boris. 

Foto: Instagram screenshot

Josipa je nakon izvedbe himne na inauguraciji novog predsjednika na Pantovčaku bila pod velikim dojmom i priznala je da je bila pomalo u strahu.

Komentara 110

ZO
zokanabelom
16:11 20.02.2020.

Problem je što je Josipa Lisac namjerno izabrana da od himne napravi mijaukalište, i to kako bi "probila led" za sve ostale koji se planiraju isprazniti po himni kojekakvim osebujnim frljićevskim izvedbama i sprdačinama. Vrlo brzo ćemo tako na jubitou gledati i slušati Lijepu našu na guslama, na harmonici, možda i u izvedbi na pupku ili kroz podrigivanje i to s prilagođenim "moderniziranim" tekstom. Mišljenja sam da je i ova tužba isto tako dio podvale, tužba će biti odbačena kao neutemeljena kako bi se unaprijed abolirali svi budući alternativni izvođači himne.

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
16:19 20.02.2020.

A misljenje Borisa Tko-Je-Taj Pincica je od iznimne vaznosti.

VO
Volimipostojim
16:46 20.02.2020.

Nije stvar u tome dali je lijepo ili nije.. to je subjektivno.. meni je osobno Josipa draga pjevačica.. ali himna se ne pjeva tako! Imaš službene note za himnu i tako se treba pjevati.. ako ona ne može po notama pjevati neka nađu nekog tko može... Ne radi se ovdje o promociji Josipe i njenog stila...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije