Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kratko i jasno

Kaznenu prijavu protiv Josipe Lisac komentirao nam je Ivo Josipović

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/5
20.02.2020.
u 11:34

Ne želim komentirati besmislice, rekao nam je Josipović kada smo ga zamolili da komentira kaznenu prijavu koju je protiv Josipe Lisac i njezine izvedbe himne na inauguraciji Zorana Milanovića podnio Boško Županović.

Boško Županović podnio je kaznenu prijavu protiv Josipe Lisac zbog njezine izvedbe himne na inauguraciji predsjednika Zorana Milanovića.

Županović, koji za sebe kaže da je diplomirani pravnik koji nema osobita glazbena znanja, u objašnjenju kaznene prijave naveo je kako je Josipa Lisac koristila izrugljivu artikulaciju i tonalitete koji, unatoč njezinu osebujnom glazbenom opusu i izričaju, nisu društveno prihvatljivi. 

VIDEO Pitali smo Zagrepčane što misle o jučerašnjoj izvedbi himne Josipe Lisac na inauguraciji Zorana Milanovića. Reakcije su podijeljene!

Za komentar o kaznenoj prijavi i za objašnjenje izrugljive artikulacije i tonaliteta, pitali smo sveučilišnog profesora na Pravnom fakultetu te skladatelja i političara Ivu Josipovića. Njegov odgovor bio je kratak i jasan: – Ne želim komentirati besmislice. 

Naša himna posebno je lijepa i domoljubna i šalje lijepu i jasnu poruku. Nitko ne smije manipulirati himnom. Nemam ništa ni protiv Josipe Lisac, ni protiv Zorana Milanovića – komentirao je pak Županović za Dalmatinski portal i dodao kako ne očekuje da će se nešto konkretno dogoditi s ovom kaznenom prijavom. 

 

 

Ključne riječi

Komentara 86

PA
Pajo
12:08 20.02.2020.

Besmislica je da ste njega pitali. Besmislica je Zamp, štedionica, stan otet židovima u kojem živi. To ga pitajte VL. Ali ne ćete jer ste na istoj liniji... antihrvatskoj i prosrpskoj. Sramite se i uhvatite se pod ruku... Izdajice

GL
Glavica
12:14 20.02.2020.

Josipovic crvena zmija nece da kometira

ZO
zokanabelom
12:21 20.02.2020.

Dobro, a zašto niste uvaženog Ivu Josipovića pitali o masonu Nikici Gabriću, kojem je Josipović osobno sjedio na inicijativama i tribinama Nacionalnog foruma i kojeg je gurao u politiku kao rezervnu opciju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije