Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE JE POZNATO

Dva princa u kraljevskoj obitelji službeno su masoni, a i kraljičin muž krije tajnu

Foto: Chris Jackson/Press Association/PIXSELL
1/3
20.02.2020.
u 13:43

Princ Edward je mason već 55 godina, a prije tri godine odradio je čak 20 angažmana koji su bili povezani sa slobodnim zidarstvom.

Masoni su donedavno bila svojevrsna tabu tema budući da nitko nije znao kakva je to organizacija, čime se članovi bave ili uopće tko joj pripada. Kako se u Hrvatskoj trenutno sve više saznaje o njima i članovima loža, u javnost dopiru i informacije o njihovim članovima i van našeg teritorija. 

Masoni su zasigurno jedna od najvećih misterija današnjice, ali čini se kako se pomalo taj misterij razaznaje

Oduvijek se nagađalo kako neke zvijezde, pogotovo holivudske, pripadaju ložama, no nitko to nikada nije potvrdio. Jedna od teorija na koje smo imali prilike naići internetom posljednjih godina je i ona da je kraljica Elizabeta II. 'šefica' masona u Engleskoj.

Međutim, čini se kako je to ipak samo još jedna teorija zavjere. Naime, 'šef' masonske lože u Velikoj Britaniji je njezin rođak, princ Edward, vojvoda od Kenta. Kralj George VI., kraljičin otac, i otac princa Edwarda, princ George, bili su braća.

Princ Edward je rođak kraljevskoj obitelji i preko svoje majke, princeze Marine od Grčke i Danske.

Princ Edward je mason već 55 godina, a prije tri godine odradio je čak 20 angažmana koji su bili povezani sa slobodnim zidarstvom. Masonskoj loži se pridružio na poziv grofa od Scarborougha koji je tada bio 'veliki meštar'. Međutim, i kraljičin muž, princ Philip, član je mornaričke lože već 67 godina! Prije sedam godina, princ Philip proslavio je 60 godina članstva u loži, a tom prigodom 'Veliki Gospodar' poslao mu je pismo čestitke i zahvale za njegovo članstvo, a u odgovoru je princ Philip zatražio da se svakom članu izrazi zahvala u njegovo ime. 

Foto: Arthur Edwards/News Syndication/PIXSELL

Pet je britanskih kraljeva u prošlosti bilo u masonskim ložama, a najpoznatiji od njih je svakako otac kraljice Elizabete, kralj George VI.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije