Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oporavlja se

Josipa Lisac: 'Jako me boljelo. Još uvijek sam daleko od izlječenja'

Foto: Youtube screenshot
1/13
02.06.2023.
u 08:20

Zbog velikih bolova nekoliko mjeseci nije mogla nastupati, no ponovno se vratila koncertima. Josipa kaže da ju je jako boljelo i da je još uvijek daleko od izlječenja, ali da je puno bolje.

Glazbena diva Josipa Lisac (73) progovorila je o svojim problemima s išijasom. Naime, zbog velikih bolova nekoliko mjeseci nije mogla nastupati, no ponovno se vratila koncertima. Josipa kaže da ju je jako boljelo i da je još uvijek daleko od izlječenja, ali da je puno bolje. 

– Nemojte me uopće pitati, ni sama ne znam kako sam. To je još uvijek išijas, još uvijek sam daleko od izlječenja, ali sam puno bolje – izjavila je prilikom gostovanja u RTL Direktu

Dodala je da misli da je duhovno jača nego tjelesno.

– Mislim da sam duhovno jača nego tjelesno što se vidi. Štap je bio štos, zašto se ne bi vidio – kazala je. 
Lisac je 27. svibnja održala koncert u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Prvi je ovo rasprodani koncert koji je glazbena diva održala nakon tri mjeseca pauze prouzročene problemima s išijasom.

– Na prvom koncertu rekla sam da sam išijas dobila od stresa kada sam čula da su se dva koncerta rasprodala. To bi bila neka moja dijagnoza. Svi kažu pokret, ja sam mislila da sam se možda prehladila. Jako me je boljelo, jako. Nisam uzimala, zbog glasa i glasnica nisam uzimala lijekove, ali nećemo sada o tome – objasnila je u emisiji. 

GALERIJA Prisjetili smo se svih ljepotica okrunjenih lentom Miss Hrvatske

1/33

Ovaj nastup jedan je u sklopu zakazanih koncerata za turneju obilježavanja 50 godina albuma “Dnevnik jedne ljubavi”, jednog od najznačajnijih diskografskih izdanja ovih prostora, koju je započela u veljači. Na nastup u veljači došla je potpomognuta štapom, a situacija se nažalost pogoršala toliko da nije bila u stanju publici pružiti nastup kakav zaslužuje.
Bolest se umiješala i na termin drugog koncerta, originalno zakazanog za 25. veljače i koncert je odgođen. Ovog vikenda nakon višemjesečne stanke Josipa je nastavila s turnejom tamo gdje je stala. Na pozornici je pjevala svoje pjesme, a bila je odjevena u crnu kombinaciju. Na licu joj se moglo vidjeti da je sretna što je ovaj koncert održan.

Koncert je prvotno bio zakazan za 25. veljače, a rasprodan je u rekordnom roku. Unatoč pomicanju za puna tri mjeseca na jučerašnji termin, tek je nekoliko desetaka ljudi vratilo ulaznice, koje su se pri ponovnom puštanju u prodaju rasprodale u samo sat vremena.
Nakon koncerta u Lisinskom Josipa za ovo ljeto ima dogovorene nastupe u Zaprešiću, Ptuju i Puli, a novi koncertni termini bit će objavljeni uskoro.
Inače, "Dnevnik jedne ljubavi" prvi je njezin album, a objavio ga je Jugoton 1973. godine. Vrlo brzo stekao je kultni status kod kritike i publike te je kroz pola stoljeća postao antologijsko izdanje i jedan od najznačajnijih albuma. Zbog njegove važnosti trenutačno se sprema i remasterirano vinilno reizdanje.

VEZANI ČLANCI:

Karlo Metikoš i Ivica Krajač, autori glazbe i teksta na albumu, ugradili su u album posvetu Josipi Lisac u obliku akrostiha sastavljenog od prvih slova svake pjesme i završnog slova albuma.

Na albumu se nalazi ukupno deset pjesama, a to su: "O jednoj mladosti", "Srela sam se s njim", "Sreća", "Po prvi put", "Plačem", "Jedna kratka vijest", "Ležaj od suza", "Ne prepoznajem ga", "Vjerujem ti sve", "Kao stranac". 

VIDEO Asim otkrio istinu o incidentu s tortom i Majom Šuput: 'Vi što ste psovali, nadam se da vam je žao'

 

Ključne riječi

Komentara 4

PM
p.milovic.1
23:15 02.06.2023.

Dvanajsta je majka Slavonije još je niko pobjedio nije pjevala je Josipa.Nekoj od hrvatskih domovinskih brigada nije pjevala.

DU
Deleted user
09:35 02.06.2023.

Josipa Lisac hrvatska diva.

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
08:48 02.06.2023.

Josipa Lisac: 'Jako me boljelo da nema više te sjajne JUgoslavije. Još uvijek sam daleko od izlječenja jer bolujem uz saznanje da imam Balkansku i da sam svoji na svome bijednome'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije