Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRALJEV GOVOR

Još jedan film o nedavnoj engleskoj povijesti s nizom sjajnih glumaca

krunidba
arhivska fotografija
18.11.2009.
u 16:58

Priča o tome kako je George VI., iznenada postavši kraljem 1937., morao izliječiti svoje mucanje da bi održao govor postaje tema novog filma u režiji Toma Hoopera.

Kad je Edward VII. nakon samo godinu dana što je bio kralj abdicirao 1937. da bi se oženio razvedenom Amerikankom Wallis Simpson, na prijestolje je stupio njegov mlađi brat kao George VI. U novom povijesnom filmu koji će, sudeći po glumačkim imenima biti zbilja spektakularan, glavni junak bit će Lionel Longue, logoped nekonvencionalnih metoda koji stidljivog kralja liječi od mucanja i omogućuje mu da svoju zemlju sigurno vodi u iskušenjima poput Drugoga svjetskog rata.

Lionela Longuea glumit će Geoffrey Rush, a za ulogu iznenadnog kralja odabran je Colin Firth. Kraljevu suprugu Elizabetu (kasnije Kraljicu Majku, majku sadašnje kraljice Elizabete Druge) glumit će Helena Bonham-Carter, a u filmu čije je snimanje već počelo u Londonu glumit će i Derek Jacobi, slavni "Ja, Klaudije" i "Cadfael" (kao nadbiskup od Canterburyja), Guy Pearce (kao Edward VII.), Michael Gambon (kao George V.) i Timothy Spall kao Winston Churchill.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije