Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neočekivani preokret

Iznenađenje u 'Masterchefu'! Kandidati nisu bili spremni za ovo, a neki tvrde: 'Nije pravedno'

Foto: Nova TV
1/11
30.11.2021.
u 10:20

Povratak starih kandidata iznenadilo je top sedmorku koja je očekivala da će kuhati jela iz izazova ''kutija iznenađenja'' i ''test kreativnosti''. No, umjesto kuhanja oni su sve ovoga puta pratili s galerije.

Ispali natjecatelji koji su mogli i htjeli sudjelovati u borbi za povratak u MasterChef kuhinju pokazali su što znaju i mogu li svojim znanjem i vještinama ponovno osvojiti istančan ukus žirija sa svojim vrhunski pripremljenim jelima. To je uspjelo dvojici kandidata – Tomislavu Markoviću koji je ispao u posljednjem eliminacijskom izazovu i Tihomiru Bježančeviću kojeg je mjesta u showu prije nekoliko tjedana stajala buzara.

Povratak starih kandidata iznenadilo je top sedmorku koja je očekivala da će kuhati jela iz izazova ''kutija iznenađenja'' i ''test kreativnosti''. No, umjesto kuhanja oni su sve ovoga puta pratili s galerije.
Prije nego što su počeli s kuhanjem, Tomislav je komentirao: ''Objeručke ću prihvatiti ovu priliku da se vratim i gristi do kraja.'' ''Mislim da sam se vratio puno jači, punih baterija, emotivno sam stabilniji i mislim da bih danas mogao napraviti dobar posao'', kazao je Tihomir.
Osam kandidata koji su pokušali osvojiti svoj povratak u show na raspolaganju su imali namirnice prethodno pripremljene u košarici – teleći kare, oradu, poriluk, češnjak, palentu, batat, mrkvu, korijen celera, ljubičasti luk, đumbir, limun, sjemenke komorača, list peršina, bijelo vino, ružmarin, mango, cherry rajčice i kiselo vrhnje. Od njih se očekivalo da skuhaju jedno jelo sa zadanim namirnicama, s tim da nisu morali koristiti sve dobivene namirnice, ali morali su skuhati vrhunsko jelo koje će ih vratiti u MasterChef kuhinju.

Koliko kreativni, ali i kulinarski hrabri mogu biti, pokazali su u 60 minuta, koliko im je bilo na raspolaganju. ''Kuhajte tako da imate osjećaj da uvijek kasnite jer ćete tako pomicati svoje granice'', savjetovao im je Melkior.
Žiri nije bio u kuhinji dok su oni kuhali kako ne bi znali tko je skuhao koje jelo, a kandidati su jelo ostavljali pod rednim brojem od jedan do osam. Žiri – Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović jela su ocijenili ocjenama od 1 do 10.

''Mislim da svi zaslužuju svoju šansu'', kaže Igor Ivanović pohvalivši to što žiri ne zna koji je čiji tanjur. ''Sviđa mi se što su nam sve namirnice poznate'', rekla je Maja Mandić koja se odlučila za riblje jelo, kao i većina drugih kandidata. Samo su se Tomislav i Marija Gregurić odlučili za pripremu mesnog jela. Zvjezdana Posavec, koja je sve pratila s galerije, primijetila je kako se po snalaženju u MasterChef kuhinji vidi tko je ispao među prvima, jer je upravo njima bilo teže prisjetiti se gdje se nalazi koji kuharski pribor.
''Iznenadili su me kandidati s galerije. Dobila sam dojam da im je stalo da prođem i pomagali su mi u svakom trenutku'', kazala je Karmen.

Željka smatra kako nije pravedno da su priliku dobili kandidati koji nisu bili toliko izloženi stresu kuhanja i eliminacija kao oni koji su izborili top mjesta, ali zadnju riječ o prolasku imao je žiri.

''Neka su nas jela iznenadila, a neka su nas razočarala'', rekao je Melkior nakon kušanja svih osam kulinarskih kreacija. Najlošije rangirani tanjur osvojio je devet od mogućih 30 bodova, a radilo se o tanjuru Marka Krznarića. ''Ljutit sam i razočaran'', istaknuo je Marko. Žiriju se nije svidio presnažan okus češnjaka u njegovu jelu te nedovoljno termički obrađena rajčica.
Jednak broj ocjena – 11, imali su tanjuri Maje i Igora. ''Malo sam tužna. Kad smo došli, htjela sam biti bolja'', osvrnula se Maja na konačni rezultat svog jela. Stjepan je objasnio kako je žiri očekivao da se u 60 minuta napravi više od salse i ribe, što je na svom tanjuru poslužila Maja, dok su na Igorovu tanjuru primijetili nedovoljno začinjenu ribu, ali i preslan pire od batata.
Vanja Agić dobio je 13 bodova. Vizualno je njegov tanjur bio dobar, ali riba je bila presušena – primijetio je Damir. Problem na tanjuru bio je i gotovo potpuno sirov poriluk. Marijin tanjur bio je na četvrtom mjestu, a ona je time bila zadovoljna. Žiri joj je rekao kako su okusi dobri te da jelo funkcionira. No bolja od nje bila je Karmen koja je dobila 20 bodova. ''Sve je bilo ukusno i lijepo začinjeno'', komentirao je Stjepan. Jedina zamjerka na njezinu tanjuru bila je što korica od ribe nije bila hrskava.

Jednak broj bodova dobili su Tomislav i Tihomir – 23. Za Tihomirov tanjur žiri je kazao kako je jako lijepo prezentiran, okusi su definitivno dobri, jedino je čips mogao ispasti bolje. Najljepše meso u ovom zadatku imao je Tomislav, a prema procjeni žirija trebalo je samo poraditi na serviranju koje je bilo rustikalno. ''Svojim današnjih kuhanjem uspjeli ste ponovno ući u MasterChef kuhinju'', rekao im je Stjepan.

''Vratio sam je jači nego ikad'', presretan je bio Tihomir. ''Jedva čekam proslaviti povratak u vilu'', rekao je Tomislav. Svojom pobjedom dobili su još jednu prednost koju će im žiri uskoro otkriti.
Žiri će ostalim kandidatima koji su kuhali danas dati još jednu šansu, a jedan od njih će se vratiti u vilu, ali odluku o tome žele li sudjelovati u još jednom izazovu, ti kandidati trebaju tek donijeti. Tko će odustati, a tko se boriti dalje, doznat ćemo uskoro.

VIDEO Branko Đurić Đuro: 'Ljudi misle da se šalim kada im kažem da ne jedem meso'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije