Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mnogima omiljeni

Iznenada preminuo redatelj 'Istjerivača duhova', tužnu vijest potvrdila njegova shrvana djeca

Foto: Profimedia
1/3
14.02.2022.
u 08:08

Reitman je najpoznatiji kao redatelj filmova iz franšize Ghostbusters(Istjerivači duhova), te komedija u kojima je glumio Arnold Schwarzenegger kao šti su Blizanci, policajac iz vrtića i dr.

Redatelj Ivan Reitman preminuo je u 76. godini. Reitman je najpoznatiji kao redatelj filmova iz franšize Ghostbusters(Istjerivači duhova), te komedija u kojima je glumio Arnold Schwarzenegger kao što su Blizanci, policajac iz vrtića i dr. 

Vijest o smrti potvrdila su redateljeva djeca Jason, Catherine i Caroline u zajedničkoj objavi. 

'Naša obitelj tuguje zbog neočekivanog gubitka supruga, oca i djeda koji nas je naučio kako da tražimo čaroliju u životu. Utjeha nam je što je njegov posao donosio smijeh i veselje mnogim ljudima diljem svijeta. Dok ga oplakujemo u privatnosti nadamo se da će ga se uvijek sjećati oni koji su ga upoznali kroz filmove koje je snimao' stoji u objavi. 

Reitman je preminuo u subotu, u snu, u svom domu u Californiji. 

Ivanova karijera usko je vezana za glumca Billa Murraya, te je njegov prvi film iz 1979. Meatballs ujedno bio i prvi projekt zbog kojeg se Murray pojavio na velikom platnu. 

Redatelj je karijeru započeo radeći na brojnim niskobudžetnim kanadskim hororima. Kada je upoznao glumca Dana Aykroyda počela je njihova doživotna suradnja te je preko njega upoznao i Murraya, te Johna Belushija i Gildu Radner - zbog čega se na kraju i probio u Hollywoodu. 

Potpisan je kao producent i na brojnim drugim poznatim filmovima kao što su Heavy Metal, Stop! Or My Mom Will Shoot, Space Jam, Private Parks, Hitchcock i  Baywatch film iz 2017. 

Posljednji film koji je režirao bio je Draft Day 2014. s Kevinom Costnerom

VIDEO Netflixov dokumentarac o Ronaldovoj Georgini ima najgore ocjene publike: 'Plitko i površno'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije