Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Živio u Splitu

Imao infarkt: Odlazak autora hita Indexa i Bijelog dugmeta

Enco Lesić, portal
screenshot/Youtube
01.08.2013.
u 09:09

Klavijaturist i skladatelj Enco Lesić (63) u ponedjeljak se cijeli dan nije javljao na telefon pa su zabrinuti prijatelji pozvali policiju

Skladatelj pjesme 'Sve ove godine dala bi za jednu noć' Enco Lesić nađen je mrtav kod kuće u Splitu nakon što ga zabrinuti prijatelji nisu mogli dobiti na telefon. 

Klavijaturist i skladatelj Enco Lesić (63) u ponedjeljak se cijeli dan nije javljao na telefon pa su zabrinuti prijatelji pozvali policiju. Policija je provalila u njegov stan i našla Lesićevo beživotno tijelo na podu kupaonice. Skladatelj je prije nekoliko godina već imao infarkt, a u Splitu se trudio mirno živjeti. Najšira publika pamtit će ga po pjesmi “Sve ove godine dala bi za jednu noć”, koju su prvo pjevali Indexi, a zatim i Bijelo dugme. 

– Bio je duša, stup nekadašnjeg Splitskog festivala. Veliki gospodin i istinski glazbenik – rekla nam je Tereza Kesovija. 

Lesić je 80-ih godina u Beogradu otvorio studio Druga maca, koji je postao odskočna daska svim bendovima Novoga vala. Devedesetih ga je zatvorio i vratio se u Split. 

U Beogradu mu živi bivša supruga Vanja Stojković s kojom ima kćer. S njom je ostao u dobrim odnosima.

>>Danas smo nepravedno kritični prema glazbi Bijelog dugmeta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije