Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čeka nalaze

Hugh Jackman strahuje kako mu se rak vratio: Hej ljudi, htio sam da ovo čujete od mene

Foto: Instagram
1/7
05.04.2023.
u 15:40

Prvi put se s dijagnozom raka kože suočio 2013. godine i od tada je imao šest zahvata i u videu koji je sad objavio na mrežama rekao je kako je njegov liječnik primijetio nepravilnosti koje bi mogle biti, ali i ne moraju biti karcinom bazalnih stanica

Australski glumac Hugh Jackman otkrio je da se podvrgava dodatnim testovima za rak kože nakon nedavnog pregleda kod liječnika koji je izrazio sumnje kako mu se rak kože možda vratio. Na svojim društvenim mrežama 54-godišnji glumac javio se svojim obožavateljima i pozvao ih je da redovito odlaze na sistematske preglede i da se uvijek zaštite od sunca.

- Hej, ljudi. Htio sam da ovo čujete od mene. Upravo sam obavio dvije biopsije. Očekujem rezultate pretraga idućih nekoliko dana. Samo da vas podsjetim, rak bazalnih stanica je najmanje opasan, ali nadam se da će vas ovo potaknuti da se zaštitite od sunca - rekao je Jackman u videu koji je objavio.

Prvi put se s dijagnozom raka kože suočio 2013. godine i od tada je imao šest zahvata i u videu koji je sad objavio na mrežama rekao je kako je njegov liječnik primijetio nepravilnosti koje bi mogle biti, ali i ne moraju biti karcinom bazalnih stanica. 

Bazocelularni karcinom je najčešći oblik raka kože i uzrokovan je pretjeranim izlaganjem suncu ili solarijima. Liječenje nemelanomskih karcinoma kože uspješno je u 90% slučajeva. Jackman je ponovio obožavateljima da je karcinom bazalnih stanica "najmanje opasan" u svijetu raka kože i dodao je kako se nada da će njegov primjer pomoći u tome da ljude podsjeti koliko je važna zaštita od sunca.

- Molim vas, nosite kremu za sunčanje, jednostavno se ne isplati, bez obzira koliko želite preplanuli ten. Vjerujte mi - rekao je pratiteljima na društvenim mrežama. Australija, odakle glumac dolazi,  je svjetska prijestolnica raka kože, s više od 11 500 ljudi s dijagnozom melanoma i procjenjuje se da ih se 434 000 liječi od drugih vrsta raka kože svake godine.

- Kao i većina Australaca nikad nisam koristio kremu za sunčanje dok sam odrastao pa nije iznenađujuće što sam imao rak kože - rekao je jednom prilikom glumac. Jackman je najpoznatiji po ulozi Wolverinea u Marvelovoj franšizi X-Men.

VIDEO Kolinda Grabar Kitarović posjetila Ukrajinu, pa jedom fotografijom pobrala brojne simpatije 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije