Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
održava se u veljači

HRT otkrio izmjenu koju su napravili u vezi Dore nakon odlaska Uršule Tolj

Foto: PIXSELL/HRT/ Instagram
1/8
19.11.2021.
u 18:19

Samo nekoliko dana nakon objave natječaja, Uršula Tolj smijenjena je s mjesta šefice Dore, hrvatskog izbora za Eurosong, a na njeno mjesto došao je Tomislav Štengl, urednik HTV2 i v. d. urednika HTV1 te urednik preklanjske Dore na kojoj je pobijedio Damir Kedžo.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Hrvatskoj, a koja utječe i na autore i izvođače koji se žele prijaviti na HRT-ov natječaj za izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije "Dora 2022.", projektni tim Dore odlučio je produljiti rok prijava do nedjelje, 12. prosinca 2021. Ostala pravila natječaja ostala su nepromijenjena", javlja HRT. 

Podsjetimo, na mrežnim stranicama HRT-a krajem listopada objavljen i otvoren natječaj za Doru 2022., koji u odnosu na lanjski, donosi nekoliko promjena. Naime, Dora 2022. održat će se u veljači, a sudjelovat će 14 pjesama. Kao i ranije pjesma koja ide na Eurosong bit će odabrana kombinacijom stručnog žirija i televotinga. No, za razliku od prošle godine, vraća se pravilo o minimalno šest osoba na pozornici. Velika razlika u odnosu na prethodne godine je i da se pjesma koja će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu ne smije dorađivati. 

Samo nekoliko dana nakon te objave, Uršula Tolj smijenjena je s mjesta šefice Dore, hrvatskog izbora za Eurosong, a na njeno mjesto došao je Tomislav Štengl, urednik HTV2 i v. d. urednika HTV1 te urednik preklanjske Dore na kojoj je pobijedio Damir Kedžo.

– Odlukom Ravnateljstva HRT-a došlo je do promjene u ekipi Dore 2022., kao i na čelu hrvatske delegacije na Eurosongu 2022., te će Uršulu Tolj na tom mjestu zamijeniti Tomislav Štengl – potvrdili su nam s HRT-a informaciju koja od jutros kruži po prisavskim kuloarima. Isti ti kuloari tvrde kako se o Uršulinoj smjeni raspravlja već mjesecima, odmah nakon Eurosonga na kojem se Hrvatska ponovno nije plasirala u finale, premda su se velike nade ulagale u Albinu i pjesmu "Tick-Tock". Uršuli se navodno zamjera što je nedavno raspisala natječaj za Doru bez znanja svojih šefova, a problem je i što je Albinin kostim u Rotterdamu napravio modni kreator Juraj Žigman, a ne HRT-ova Nataša Svekler. 

VIDEO Haljina koju je Amy Winehouse nosila na svom posljednjem koncertu u Beogradu, prodana je za više od 1.5 milijuna kuna!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije