Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dove fhr

FOTO Mladenka ‘Clash of 9’ udaje se u badiću!

Clash of 9 (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/21
12.10.2012.
u 09:21

Branka Donassy odvela nas je u drugi svijet: svijet nepogrešivog dizajna

Sa samo tri modela mladi je student modnog dizajna na TTF-u Matija Čop druge večeri Dove Fashion.hr-a oduševio čak i kritičare koji su uživo gledali Galliana ili McQueena! Sumoran film u kojem gola djevojka pleše u klaustrofobičnoj plavoj sobi uveo nas je u Čopov svijet art mode. Inspiracija mu je SF strip. U staroj temi Čop je našao nove izlaze! Njegove jakne i suknje građene kao SF-arhitektura zaslužuju aplauz.

Mate Parlov za I-gle

Nakon dizajna Igora Galaša za pulsku Arenu dizajnersku Additive collection radile su renomirane I-gle. Duhovito su izabrale svoju muzu: pulskog sportskog ambelma, boksača Mate Parlova. Kolekcija je to koja će se rado kupovati, a razrađuje sportsku temu, poglavito bokserice, boksačke ogrtače, majice “na špaline”. Sportski dizajnerski izazov odveo ih je do izvedenica sportske klasike na njihov način. Sve do svečane odjeće.

Svoje su dizajnerske vizije ukrotili i ujednačili “Clash of 9”, grupa dizajnera koja se referira na umjetnost i avangardu, ali daje jako nosivu urbanu odjeću. Mnogi modeli nose tragove slikarskog dripping dezena. Njihova mladenka udaje se u bijelom “badiću” s golemim velom koji se širi do poda!

Aleksandar Žarevac progutao je pak prevelik zalogaj, ali nije posve potonuo. Mučio se sa složenim spojevima i konstrukcijama kakve zahtijevaju “perfekcionizam” kojem se nije približio.

Morana Krklec ima dobrih ideja, pa je šteta da joj neke suknje od prepletenih dijelova izgledaju kao kad nam se čarape spetljaju u “veš mašini”.

Preseljeni u drugi prostor

Ivica Skoko jedini je pokupio aplauz pri samoj najavi svog imena. Postao je institucija večernje mode poput salona Banovec.

Nakon njega preselili su nas u drugi prostor, u finiji ambijent u kojem nas je Branka Donassy odvela u sasvim drugi svijet: svijet nepogrešivog dizajna i njegove ljepote!

Komentara 1

XX
xxxxx59
11:40 12.10.2012.

u badicu? znaci nista od crkvenog vjencanja :)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije