Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glazbeni festival

Electronic Beats i osmi put dovodi zvučna imena u Zagreb

Electronic Beats (1)
Foto: ''
1/3
24.10.2013.
u 18:08

Ljubitelje indie glazbe najviše će razveseliti nastup danske grupe Efterklang, orkestralnog post-rock sastava s utjecajem elektronike

Electronic Beats festival ove će se godine osmi put održati u Zagrebu. Na zvučna imena elektroničke scene kao što su MS MR, Efterklang, DENA, Fritz Kalkbrenner i CFSN-ov DJ Itch, posjetitelji će se 8. studenog moći rasplesati u devetom paviljonu Zagrebačkog velesajma.

Ovaj putujući festival u samo tri aktivne zagrebačke godine istaknuo se kao jedan od najzanimljivijih glazbenih događaja sezone. Novoodabrani deveti paviljon u stvari je već provjerena EB-lokacija, jer je upravo tamo održano prošlogodišnje izdanje uz Woodkida, Dillon, Hot Chip i Modeselektore. Glazbeno gledano, Zagreb će ove jeseni dobiti četiri domaće premijere.

Ljubitelje indie glazbe najviše će razveseliti nastup danske grupe Efterklang, orkestralnog post-rock sastava s utjecajem elektronike. Iza benda su ukupno četiri albuma, od kojih je najzapaženiji „Piramida“, izdan za snažnu etiketu 4AD (The National, Bon Iver, Beirut...) krajem prošle godine. Njujorčani MS MR već su zauzeli svoje mjesto na radio chartovima i pozornicama vodećih festivala. U Zagreb stižu u sklopu turneje na kojoj predstavljaju album „Secondhand Rapture“ u izdanju Columbia Recordsa. Electro-pop dvojac dosad je predstavio četiri singla sa svojeg prvijenca, dok su na radar šire javnosti stigli zahvaljujući seriji „Igre prijestolja“, koja je kao temu treće sezone odabrala njihovu pjesmu „Bones“. Izvođačima festivala pridružit će se njemački DJ i producent Fritz Kalkbrenner, koji će pred kraj svjetske turneje „Sick Travellin“ stići i na Velesajam. Njegova je glazba mješavina housea, hip-hopa i soula, a spomenuta turneja (nosi isti naziv kao posljednji Fritzov LP) rasprodana je na svim kontinentima.

U ovogodišnju Electronic Beats priču posjetitelje uvodi DENA, nova uzdanica berlinske kreativne scene. Svoju je glazbenu karijeru započela preseljenjem iz rodne Bugarske u Berlin te upravo izdaje prvi album od kojega se zbog čestih usporedbi s kolegicom M.I.A.-om mnogo očekuje. Zagrebački DJ Itch iz CFSN crewa pridružit će se line-upu i zabavljati posjetitelje između pojedinih nastupa.

Požurite i ulaznice za festival kupite po pretprodajnim cijenama od 65 kuna u knjižari Rockmark, Dirty Old Shopu, zagrebačkim T-Centrima te putem weba na ntry.at/eb-zagreb. Na vratima će na dan koncerta ona iznositi 80 kuna.

>>Poznata satnica Electronic Beats festivala Zagreb

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije