Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nomadska duša

Dino Rogić: Srce mi je osvojila duhovita sarajevska doktorica

dino rogić
Foto: ivana ivanović/pixsell
1/3
25.02.2012.
u 12:54

Šarmantni 27-godišnji Dalmatinac iz glumačke sjene izašao je ulogom škveranina Mate u seriji 'Larin izbor'.

Ovo je priča o jednom nomadu koji je svoje mjesto pod glumačkim nebom potražio sasvim slučajno. Mladi 27-godišnji glumac Dino Rogić javnost je zaintrigirao ulogom zgodnog siromaha Mate u telenoveli “Larin izbor”, ali i svojom nevjerojatnom sličnošću s irskim glumcem Colinom Farrellom. Sudeći prema onom što nam je ispričao o sebi i svom životu njegov glumački put jednako je uzbudljiv kao i onaj atraktivnog Irca koji se udomaćio u Hollywoodu.

 

– U horoskopu sam Bik, u podznaku Škorpion, a mjesec mi je u Lavu. Sa mnom nema zezanja – kroz smijeh će šarmantni Dalmatinac kojeg od samog rođenja ne drži mjesto. Rođen je u Kölnu, kamo su njegovi roditelji otišli u potrazi za boljom budućnošću, odrastao je u Velikoj Gorici, pa u Sv. Filipu i Jakovu pokraj Zadra, studirao u Zagrebu i Splitu, diplomirao u Sarajevu. Trenutačno se skrasio u Zagrebu, no sudeći prema ambiciji glumca, tu se neće dugo zadržati. Nakon završene matematičke gimnazije i dvije godine na Prometnom fakultetu, konci u Dinovu životu zamrsili su se nakon jedne kazališne predstave. Bila je to, kaže, obična komična predstava za puk željan zabave, no njemu je promijenila životni put. Odlučio je postati glumac i pritom iznenadio sve. Godine studija u Sarajevu skrivene su u škrinji najljepših uspomena. Nakon nekoliko kazališnih uloga priliku da se dokaže na malim ekranima nije propustio, a najveći obožavatelj serije u kojoj glumi dolazi iz njegove uže obitelji.

 – Tata je moj najveći fan, gušta u svakoj epizodi “Larina izbora”. Mama je trenutačno u Njemačkoj pa ne prati pomno moje glumačke korake – kaže Dino koji je zbog posla nakratko pauzira sa svojim sarajevskim kazališnim projektima.

 – Sarajevo je divan grad, a Bosanci su dragi i topli ljudi, ne možeš im odoljeti. Kad bih iz Bosne došao u Dalmaciju, gdje ljudi nisu navikli na puno grljenja, malo su me čudno gledali – kroz šalu će Dino koji je u gradu na Miljacki ostavio i svoje srce.

 – Zaljubio sam se u Bosanku. Moja djevojka nema veze s glumom, liječnica je i moja savršena druga polovica s odličnim smislom za humor. Bavimo se različitim stvarima i to mi paše. Zamolila me da ne pričam o njoj pa ne smijem reći ni kako se zove. Ukratko, zahvaljujući dobrom društvu i ljubavi u Sarajevu sam srušio sve zidove u sebi, otvorio se prema ljudima – priznaje mladi glumac, veliki ljubitelj češke kinematografije 70-ih godina. Ono što ga najbolje opušta jest ispijanje kave na rivi u Sv. Filipu i Jakovu, druženje s kćerima svog starijeg brata, živahnim malim nećakinjama i branje maslina. Ono čime najlakše naruši savršenu ravnotežu u odnosu s ljudima je, kaže, cinizam. I točnost.

 – Imam potrebu život začiniti s malo cinizma. I kad nekog čekam nadam se da će doći na vrijeme. Pedantan sam – iskreno će Dino kojeg privatno kao u seriji ne privlače krhke plavuše.

 – Brinete su mi češće zavrtjele glavom. A Jagoda Kumrić divna je kolegica, svaka joj čast. Užitak je raditi s njom – kaže Dino našalivši se kako se ispričava Colinu Farrellu što na njemu gradi karijeru.

 – Colin je buntovni Irac, no nisam ni ja mala beba. Bilo je gadnih stvari u mojoj mladosti koje sam napravio u vrtlogu vlastite neodgovornosti, o njima mi je ovisio život. Nisam ponosan zbog tih počinjenih gluposti, mogle su završiti s kobnim posljedicama. Na sreću sam se izvukao na vrijeme i preživio svoj burni pubertet!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije