Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Vratio se'

David Bowie dobio dvije nominacije za povratnički album

David Bowie
Myung Jung Kim/Press Association/PIXSELL
11.01.2014.
u 12:45

Nagradu je prvi put dobio 1984. Danas je 30 godina stariji od drugih kandidata u kategorijama naj-album i naj-pjevač

Nakon 10 godina šutnje, lani je David Bowie obožavatelje ugodno iznenadio novim albumom “The Next Day” i na scenu se vratio u stilu. To je prepoznala i struka i u kategorijama za najbolji album i najboljeg izvođača nominirala ga za Brit Awards koji se 19. veljače održava u londonskoj O2 Areni. Konkurenti u kategoriji za album godine su mu Bad Blood, Arctic Monkeys, Settle i Home. A u kategoriji za najboljeg izvođača Jake Bugg, James Blake, John Newman i Tom Odell.

Zanimljivo je da su svi drugi kandidati od Bowieja, koji je prije tri dana proslavio 67. rođendan, mlađi više od 30 godina. Uglavnom, u eri vladavine mlađih glazbenih snaga glazbenoj industriji je pravo iznenađenje njegov povratnički megauspjeh. Od Davidova posljednjeg osvajanja Brit Awarda 1984. u kategoriji najboljeg izvođača prošlo je točno 30 godina. Tada je vladao scenom albumom “Let’s Dance”, a počasnu nagradu Brit Awards za doprinos glazbi dobio je 1996.

>>David Bowie najbolje je odjeveni Britanac svih vremena

Komentara 1

MA
mare0801
19:53 12.01.2014.

Go,Go David Jones,"The Next day" je fenomenalan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije