Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRUPA DETOUR

'Čast je nastupati na Večernjakovoj biciklijadi, tu su nastupali najveći bendovi'

Detour
Foto: Luka Nižetić
1/4
16.05.2022.
u 07:00

Frontmen grupe Detour Nenad Borgudan veseli se nastupu u Samoboru, budući da je 80-ih godina prošlog stoljeća i sam vozio bicikl na našoj manifestaciji

Grupa Detour nedavno je s pjesmom “Nekad je bilo bolje” premoćno pobijedila na Zagrebačkom festivalu te tako na najbolji način najavila svoj nastup na Večernjakovoj biciklijadi, koja će se 11. lipnja održati u Samoboru. Njihov frontmen Nenad Borgudan kazao je kako nije očekivao da će pjesma imati toliki odjek, no na festivalu je osvojila čak dvije nagrade – žirija i radijskih postaja.

– Nikad ne očekujemo uspjeh, ali čim je pjesma izašla, shvatili smo da je radiofonična i da će se dosta puštati na postajama. Znali smo i da je jedna od boljih na Zagrebfestu, ali dvostrukoj pobjedi nismo se nadali. Pjesma je hommage ABBA-i i Novim fosilima. Baš sam s često s kolegama razgovarao o tome kako svaki veliki bend ima svoju ABBA pjesmu pa mi je u jednom trenutku došla inspiracija da napišem ovakvu. Krenuo sam bez nekog cilja, ali na kraju se pokazala kao idealna festivalska pjesma. Netipična je za nas, rađena je u maniri zabavnih pjesama 80-ih. Moram priznati da smo čekali do zadnjeg dana da je prijavimo na festival, a eto, na kraju smo pobijedili – kazao nam je Borgudan. Nakon odlaska pjevačice Gine Victorije Damjanović, Detour više nema stalnu pjevačicu pa su tako na pjesmi “Nekad je bilo bolje” predstavili nove dvije vokalistice.

– Na Zagrebfestu su s nama nastupale Laura John i Anđela Majić, s tim da je Anđela angažirana samo za ovu pjesmu. U novoj postavi pridružila nam se Ivana Radan. Posljednjih godinu dana krenuli smo u tom smjeru da promjene vokala ne bi trebale izazivati neku pažnju. Bitno je da su s nama dobri vokali, a tko će pjevati, ovisi o situaciji – dodao je Borgudan. A prva prilika da čujemo nove vokale bit će u Samoboru 11. lipnja na Večernjakovoj biciklijadi.

– Apsolutno se veselimo Večernjakovoj biciklijadi, a meni će biti posebno drago jer sam sudjelovao na toj manifestaciji još 80-ih godina, kada se to događalo na kupalištu Šmidhen. To mi je bio poseban doživljaj kojeg se uvijek rado sjećam. A što se tiče Detoura, drago mi je da idemo stazama najvećih bendova, jer su na Večernjakovoj biciklijadi nastupali i velikani poput Psihomodo Popa, Električnog orgazma i drugi sjajni bendovi. Drago nam je da smo i mi tu – kazao je Borgudan, koji je posebno pozvao čitatelje Večernjeg lista da sudjeluju na ovoj manifestaciji.

– Meni je osobno vožnja bicikla jedna od najdražih aktivnosti na otvorenome. Nadam se da će nas vrijeme poslužiti pa ćemo svi do Samobora moći doći na biciklima i uživati u programu. Sjajan je doživljaj voziti u koloni s istomišljenicima koji uživaju u prirodi. Svaka preporuka i vidimo se na cilju – kazao je Borgudan, koji često sjeda na bicikl, pogotovo kad zatopli.

Foto: Arena Hospitality Group

– U mladosti sam trenirao tekvondo i to je ostalo kao cjeloživotni put. Ponekad i danas odem u klub, a od svakodnevnog sporta izdvajam penjanje pješice na sedmi kat – otkrio nam je Nenad.

Grupa Detour četiri godine nakon albuma “Tour Detour” sprema i novi diskografski uradak. Pjesma “Nekad je bilo bolje” peti je singl s tog albuma, na kojem će biti deset pjesama.

– Ove jeseni izdat ćemo i novi singl, a do početka iduće godine izdat ćemo i album, koji će se moći nabaviti i na vinilu – otkrio nam je Nenad, koji je ovih dana, kao i većina njegovih kolega, pratio Euroviziju.

– Sjajna mi je i Konstrakta, od prvog puta kad sam ja čuo. Drago mi je da je jedan art dospio tako visoko. Pjesma naše Mije Dimšić bila mi je odlična, žao mi je što nije upala u finale, šteta što je nisu prepoznali – zaključio je Borgudan. 

 

Fill out my online form.
 
VIDEO: Jakov Sedlar napao ministricu kulture

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Tombstone
Tombstone
13:23 17.05.2022.

Elektricni orgazam na biciklijadi? Kad to?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije