Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turneja Rebel Heart

Bili smo na koncertu u Pragu: Križ joj je šipka za striptiz dok visi obješena koljenima

Madonna
Foto: DPA/PIXSELL
1/9
10.11.2015.
u 10:00

Kasnila je dva sata, ali isplatilo se čekati jer pjeva, pleše i izgleda bolje nego ikad, a i dalje provocira koristeći križ za striptiz

Kasniti više od dva sata na svoj koncert rijetko se kome oprašta. Osim ako je u pitanju Madonna. Kraljica popa prije gotovo tri desetljeća odlučila je da pozornica neće biti samo prostor na kojem će se ogoliti s mikrofonom već da će od nastupa napraviti predstavu za sva osjetila.

Pomični videozid u podu

Tu formulu slijedi vojska pop-princeza, ali da je kraljica samo jedna, Madonna dokazuje na svjetskoj turneji Rebel Heart. Zagreb je i ovaj put zaobišla, no mi smo je slušali i gledali u Pragu u O2 Areni uz obožavatelje koji su iz Hrvatske do Češke potegnuli uz agenciju Svikoncerti.

Madonna pjeva, izgleda i pleše bolje nego ikad. Iako joj je 57 godina, kao da joj je 27 kad visi naglavačke obješena koljenima na šipku pri otvaranju koncerta pjesmom “Iconic” ili se penje po tijelima plesačica odjevenim poput časnih sestara koje su netom prije križ koristile kao šipku za striptiz. Glazbeno i scenski transformira se od “Bitch I’m Madonna” do “Burning up” u kojoj sama na pozornici u obliku križa koji završava u srcu publike, svira gitaru. Posebno efektan dio pozornice je videozid ugrađen u pod koji se po potrebi podiže i čas je kosi plesni podij s kojeg Madonna “baca” muškarce, a čas je slikarsko platno iz kojeg frcaju iskre s glazbenom pozadinom.

Dnevno 12 sati treninga

Kostime za turneju radili su dizajneri poput Miuccije Prade i Alexandra Wanga, a Madonna je uoči početka turneje dnevno vježbala više od 12 sati. Velika perfekcionistica otkrila je u razgovorima da joj je jedan od najvećih izazova bio sastavljanje set-liste. Prednjače pjesme s albuma “Rebel Heart” koje uživo zvuče i bolje nego na albumu, a pravo su osvježenje i aranžmani za “Like a Virgin” te bezvremenska “Like a Prayer” i “Holiday” na bisu.

Grandiozna scenografija Madonni zapravo i ne treba, ali daje začin koji od njezina nastupa stvara predstavu koja se gleda kao kazalište u kojem vas nitko neće prijeko gledati jer jedete kokice.

>>Ugodno i zabavno, Prag zove na pivo, knedličke i - Madonnin koncert

>>Nakon Kardashiana i Madonna planira snimiti vlastiti reality show

Komentara 2

D1
d12345
14:23 10.11.2015.

Oronula bakica koja glumi tinejdžerku...odvratno za gledati i slušati.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije