Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dean Dvornik

"Bata Živojinović se bojao da ne izbuše njega, a ne njegove gume!"

dvornik (1)
Foto: Pixsell
1/3
29.09.2011.
u 22:00

Bata i Boris prije rata bili su dobri prijatelji, spojili su ih mnogi filmovi koje su zajedno snimali. Jednom sam s djecom dva mjeseca stanovala kod njih u Beogradu dok je Boris ondje snimao film, rekla je Diana.

Srpski glumac i jedno od najpoznatijih glumačkih imena s prostora bivše Jugoslavije, Velimir Bata Živojinović (78), za Hrvatsku radioteleviziju dao je prvi intervju nakon 20 godina šutnje, u povodu zagrebačke premijere dokumentarnog filma “Cinema Komunisto” mlade beogradske redateljice Mile Turajlić.

Bez svađe s Borisom

Glumac se osvrnuo na prijateljstvo s pokojnim splitskim glumcem Borisom Dvornikom koji mu se devedesetih godina obratio otvorenim pismom, a Bata priznaje da to pismo nikada nije pogledao.

– Ne, nisam pogledao otvoreno pismo Borisa Dvornika na HRT-u koje mi je uputio – rekao je Bata i naglasio da se on i Boris Dvornik, nekad nerazdvojni prijatelji i kolege, nisu posvadili.

– Boris i ja nikada se nismo posvadili, glavna je tema bila da se nas dvojica pomirimo da bi se, simbolično i pomalo prepotentno, tada pomirili i naši narodi – rekao je. Objasnio je i zašto nije došao na sprovod velikog prijatelja koji je umro 2008. godine.

– Netko je negdje u Hrvatskoj bušio gume s beogradskim i srpskim registracijama. Oprostite, ali mnogi ne znaju da sam ja duboko povrijeđen što su nekome bušili gume ili bacali automobile s ceste – opravdao se glumac za svoj nedolazak.

Dvornikovi odgovaraju

Batin intervju pogledali su Dean i Diana Dvornik, supruga i sin Borisa Dvornika.

– Mislim da je Bata Živojinović govorio između redaka. Nije se on bojao da će mu izbušiti gume ako dođe Borisu na pogreb, već da će izbušiti njega – rekao nam je Dean Dvornik. Borisova supruga Diana naglasila je da srpskom glumcu ništa ne zamjera:

– Bata i Boris prije rata bili su dobri prijatelji, spojili su ih mnogi filmovi koje su zajedno snimali. Jednom sam s djecom dva mjeseca stanovala kod njih u Beogradu dok je Boris ondje snimao film. Lijepo su nas ugostili. Od tada se mnogo toga promijenilo – zaključila je Diana.

Komentara 4

OK
okus
02:28 30.09.2011.

Ma koga jos interesira kaj taj batek misli. Dosta je on toga izjavio ze vrijeme rata. Ajd\' sad ........

HL
hleuge
02:49 30.09.2011.

....bolji je bio dok je iskreno četnikovao...draži mi je zadrt srbin nacionalist neg muljevi ko pupovac...aj sad- nas dva brata skupa ratuujeeemoo,ne plač maaajiko ako zajeb***.....

Avatar Kairosa
Kairosa
07:12 30.09.2011.

Ako sam dobro shvatila gospodin nikad nije odbijao ponuđene uloge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije