Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"3,2,1 – kuhaj"

Učiteljici geografije 
u školi ponudili da vodi sat domaćinstva

martina
Foto: RTL
1/2
09.04.2015.
u 12:08

Njezini učenici sa zanimanjem prate show, ispituju je o žiriju i hvale kad se vrati s dobrim ocjenama za svoja jela

Da imam rep, mahao bih koliko sam sretan – oduševljeno je uzviknuo član žirija showa "3,2,1 – kuhaj" Tomislav Špiček nakon što je u uskrsnom tjednu kušao svečani ručak koji je pripremila Martina Maček. Nije uskrsna gozba jedino čime je Martina raznježila nepca žirija RTL-ova showa, a svojim kulinarskim umijećem oduševila je i ukućane.

Susret s ribljim menijem

– Tata je bio iznenađen kad je vidio što sve znam skuhati. Naime kod kuće uz mamu i stariju sestru nisam stigla doći do štednjaka i tata je u bio u šoku kad je vidio kako kuham, a mama je jako ponosna na mene – kaže nam 26-godišnja Martina, magistrica edukacije geografije, antropologije i etnologije. Martinino kulinarsko umijeće oduševilo je i njezine učenike u Međunarodnoj osnovnoj školi Matije Gupca, a škola je predložila da Martina vodi i satove domaćinstva u školi.

– Učenici gledaju show i dosta su kritični, ispituju me sve pojedinosti o žiriju i kuhanju, hvale me kad dobijem dobre ocjene. Često vode i borbu s roditeljima jer im je gledanje "3,2,1 – kuhaj" izgovor da ostanu dulje pred televizorom. Što se tiče satova domaćinstva, još nisam stigla razgovarati o tome sa školom – veli Martina. Njena omiljena jela su juhe i različita variva, a meso joj nije najvažnije na meniju. S pripremom ribe bliže se upoznala tek u showu.

– U Zagorju, gdje sam odrasla, more nam baš nije na dohvat ruke (smijeh) pa nisam imala puno iskustva s ribom, ali nakon što sam je pripremala u showu, sigurno ću češće zaviriti u ribarnicu – kaže Martina.

Kutak s dobrom hranom

U showu je naučila brojne vještine i susrela se s novim tehnikama kuhanja te spoznala što je do sada pogrešno radila.

– Općenito svi imamo problem s prekuhavanjem namirnica i tek sada znam da se komad mesa fino može pripremiti i za osam minuta – kaže Martina. Otkrila je kako joj je san jednog dana imati malu zalogajnicu. – Bio bi to kutak s dobrom hranom, varivima i juhicama, a sva jela bi se pripremala od sezonskih namirnica – otkriva.

>>Egzotika u kuhinji: NLO namirnice i rižot s pijeskom

>>Tomislav Špiček: Strog sam u svemu i moja supruga to voli

Komentara 5

JO
johnny64
12:56 09.04.2015.

stvarno je super zenskica neka pobjedi.

KO
kompjuter
10:02 10.04.2015.

martina i ana su mi definitivno simpatične cure tako da navijam za njih ali tu bi ostavio mjesto i za tomislava,ma svi su mi ok a zle komentare ocrtavaju same te komentatore kioji se bore sa svojim mozgom

Avatar acivij
acivij
21:10 09.04.2015.

Zanimljivo, za vrijeme Jugoslavije se taj školski predmet zvao zemljopis, a geografija je stanovala na nekoj drugoj adresi ... No, uzme li se u obzir tko sve danas piše novinske članke ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije