Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.02.2016. u 09:25

Darwinova teorija primijenjena, na primjer, u Hrvatskoj značila bi da bi vlast trebala ukinuti Rebro, Firule... i uvesti strogi nadzor nad zdravljem onih koji sklapaju brakove

Neki su portali otkrili strašan zločin novog ministra znanosti, obrazovanja i sporta Predraga Šustara. Godine 2012. s jednom je kolegicom u članku objavljenom u Riječkom teološkom časopisu među ostalim napisao: “Čini se da do sada teorija evolucije nije ponudila konačna rješenja, što nam i dalje ostavlja prostor za Boga kao dizajnera. Što, drugim riječima, znači da je opcija Bog i dalje otvorena (tj. najvjerojatnija)”. Dvoje autora ne niječu posve evoluciju, smatraju da je ona “dostatna da nam protumači proces prirodne selekcije po kojoj se događa prilagodba organizama njihovoj okolini”, ali ako se njome ne može “potkrijepiti uređenost svemira” i ako ona “ne može objasniti cjelokupnu stvarnost, a čini se da ne može, ostaje nam prostor za Boga”. Tako je ministar šokirao “hrvatsku znanstvenu zajednicu” i stoga “mora dati ostavku”. Ne kaže se tko čini tu “zajednicu”, o kojim je znanstvenicima riječ i s kojim argumentima osporavaju Šustara.

Postupa se, dakle, na sličan način kao i u nekim drugim slučajevima, evolucija se poima kao nepovrediv mit, kao ljevičarska svetinja u koju se ne smije dirati, a tko dirne – “marš napolje!”, kako bi rekao slavni Vladimir Bakarić. Teorija evolucije kao nedodirljivo sveto pismo nametana je mnogim naraštajima obrazovanjem i svakom drugom “skrbi” države za ispravan svjetonazor, a Darwin je, kao tvorac teorije evolucije, bio jedna od dvije-tri najveće osobe u povijesti čovječanstva. Nikakva sjenka sumnji nije smjela pasti na njegovu evolucijsku religiju i na njegov sveti lik, pa ni ako nema, na primjer, nijednog dokaza temeljne evolucijske postavke o prelasku vrste u vrstu. No upravo je Darwin vrlo nepouzdan dokaz vlastite svetosti. Prvo, bio je teški rasist, pisao je da pravo na opstanak imaju samo najciviliziraniji, europski narodi, da su, na primjer, crnci i Aboridžini niža vrsta koja s lica Zemlje treba nestati.

Profesori Donald de Marco i Benjamin Wiker, autori sjajne knjige “Arhitekti kulture smrti”, pišu kako mnogi prave presudnu razliku između Darwinove teorije i njezine “pogrešne primjene” u drugoj polovici 19. i prvoj polovici 20. stoljeća. Ali te razlike nema, a Darwin je bio “sasvim dobro upoznat s implikacijama što ih primjena teorije evolucije ima za ljudska bića, i on ih je odobravao”. Uz to što je bio rasist, smatrao je da je napredak medicine poguban, jer slabijima omogućuje da opstanu. Stoga bi bolnice trebalo ukinuti. Zatim, ljudski bi rod trebali obnavljati samo zdravi muškarci i zdrave žene, a “oba spola trebala bi se suzdržati od ženidbe ako je njihovo tjelesno ili duševno zdravlje ozbiljno narušeno”. Usput budi rečeno: sam Darwin bio je boležljiv cijeli život, ali ipak se, svojem naputku za zdravo društvo usprkos, oženio i imao je sedmero – bolesne djece.

Tvorac teorije evolucije piše kako čovjek jako pazi na rodovnik svojih konja, goveda, pasa... prije nego što odluči pariti ih, ali kad je riječ o vlastitom braku te skrbi gotovo nema. To slavnog autora “Podrijetla vrsta” dovodi do zaključka kakav su nastojali provesti najveći zločinci 20. stoljeća, Hitler u prvom redu. On drži da su monogamija i brak iscrpli svoje mogućnosti, i da je ljudima “potrebno omogućiti slobodno natjecanje” te najsposobniji “ne bi trebali biti ograničeni ni zakonima ni običajima u svom nastojanju da postignu najbolje rezultate i da imaju najveći mogući broj potomaka”. Njegova teorija primijenjena, na primjer, u Hrvatskoj značila bi da bi vlast trebala ukinuti Rebro, Sveti Duh, Sestre milosrdnice, Firule... i uvesti strogi nadzor nad zdravljem onih koji sklapaju brakove. Pa bi, recimo, žene u Hrvatskoj smjeli oplođivati samo psihički i fizički potpuno zdravi ljudi, a bili bi to, po vlastitoj umišljenosti, samo ljevičarski mužjaci poput Zorana Milanovića, Željka Jovanovića, Olivera Frljića, Viktora Ivančića, Jurice Pavičića, Ante Tomića, Predraga Lucića, Marinka Čulića, Borisa Pavelića i drugih protivnika kršćanskog milosrđa kojim se diči desnica. Ne samo da bi to donijelo sreću hrvatskim ženama (koja to ne bi htjela da je obljubi i bude otac njezinu djetetu onako muževni i neodoljivi ljepotan Nenad Stazić!?), nego bi se Darwinom mogla opravdati smicanja desetaka tisuća Hrvata poslije Drugog svjetskog rata te progoni, zatvaranja i ubijanja u vrijeme komunizma kao istrebljivanje nižih ljudskih vrsta koje su se kao prepreka našle na putu evolucije. I revolucije. Kao što se i sad našao ministar Šustar.

>> 'Hrvatski znanstvenici' lustrirali bi i Einsteina 

>> 'Pozdravljam polemiku koja se razvila i uključit ću se u nju koliko god mi vrijeme dopusti'

Ključne riječi

Komentara 4

JO
jozomali
19:18 19.02.2016.

Ivkošić po svom starom i ne baš dobrom....ali svakako starom običaju....izvrće pilu naopako...pa sve ono što je tijekom povijesti "resilo" desne i krajnje desne stranke (rasni zakoni,dominacija rase,odnos prema rođenima s bolešću ili nekim defektom, spolno i bilo kako drugačijima i sl.)....on bez trunke razmišljanja ili promišljanja pripisuje hrvatskoj ljevici! Ivkošiću hrvatska ljevica je kažnjena nakon ovih izbora....nema potrebe da ti još i skačeš po izmrcvarenoj tjelesini! pogotovo ne neargumentirano! Ako si desničar pokaži kršćansku milosrdnost i primjeni je!....nemoj je samo spominjati u svojim tekstovima!

CR
Crocirih
13:56 19.02.2016.

Koji jadnik od novinara. Evolucija mit? lol Pa takvih jednostavno nema na zapadu. Barem ne u "normalnim" novinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije