Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poslovni uzlet

Stižu nove strane investicije, šire se kapaciteti i zapošljavaju radnici

31.03.2014.
u 11:53

Gospodarstvo Međimurske županije čini malo i srednje poduzetništvo koje svojom fleksibilnošću i u ovim kriznim godinama pokušava naći svoje mjesto na tržištu.

Gospodarstvo Međimurske županije čini malo i srednje poduzetništvo koje svojom fleksibilnošću i u ovim kriznim godinama pokušava naći svoje mjesto na tržištu.

Srednje veliki poduzetnici, pogotovo izvozno orijentirani vrlo su uspješni u pribavljanju financijskih sredstava i potpora, a u vanjskotrgovinskoj razmjeni gospodarstvo je svih ovih godina u suficitu. Najznačajnije zemlje izvoza su Njemačka, Austrija i Italija, a i najveći dio stranih ulagača na području županije iz tih je država. Prema riječima međimurskog župana Matije Posavca u ovoj županiji postojeći strani investitori ove godine planiraju nova ulaganja, širenja kapaciteta i zapošljavanja, u sektoru metaloprerađivačkom, ali i u sektorima tekstila te kože i obuće (tradicija izrade, kvalitetna radna snaga..). "Investitor iz Austrije planira zapošljavanje oko 200 radnika iz područja proizvodnje kože i obuće, njemački ulagače iz iste branše radi na proširenju kapaciteta i gradnji nove hale 6000 kvadratnih metara, dok iz područja metaloprerađivača investitor iz Austrije širi postojeće kapacitete s dvije nove hale.

Ove godine je izgledno i otvaranje tvornice papira. Realna je mogućnost otvaranja oko 1000 novih radnih mjesta do kraja ove godine od strane različitih poduzeća u domaćem i stranom vlasništvu", kažu u Međimurskoj županiji gdje najveći potencijal za razvoj vide u metaloprerađivačkom sektoru, ICT-u,energetici, prehrambenoj industriji te stvaranju preduvjeta za razvoj proizvodnje i usluga s većom dodanom vrijednošću (Metalski klaster, Tehnološko-inovacijski centar, start-up inkubator)."Potrebna je transformacija međimurskog gospodarstva s radno intenzivnog na gospodarstvo zasnovano na znanju", kaže župan Posavec.

Komentara 1

DO
doktorica
08:43 03.04.2014.

da im nije "gastarbajtera" iz Njemačke,da nisu jako marljivi nebi bilo nikakvog biznisa u Međimurju....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije