Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije ZA EURO

Keane upozorava: BiH će danas u Zenici upoznati ratnike koji su odrasli na ulici

Duff Džeko
Foto: Reuters
1/5
13.11.2015.
u 09:51

Asmir Begović: Irci misle da sam im ja šansa? E pa vidjet će da nisam

Reprezentacija BiH danas će u Zenici (20.45) igrati jednu od povijesnih utakmica. U dodatnim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo izabranici Mehmeda Baždarevića dočekuju Irsku. Nikada BiH dosad nije zaigrala na Euru, jedino veliko natjecanje zasad joj je SP iz Brazila prošle godine.

Najveća prijetnja BiH bit će 35-godišnjak, kapetan Irske Robbie Keane. Bivši napadač Tottenhama i Liverpoola u sjajnoj je formi u LA Galaxyju, a reprezentativcima BiH poručio je da nemaju nikakve šanse.

– Naši igrači borit će se do zadnje kapi znoja, nećemo BiH dati nimalo šanse. Vidjet će pravi irski mentalitet, osjetiti svu snagu momčadi koja je odrasla na ulici. Vidjet će žestoke momke, ratnike spremne za bitku – samouvjeren je Keane.

Inače, Irska je u kvalifikacijskoj skupini D završila iza Njemačke i Poljske, dok je BiH u skupini B završila iza Belgije i Walesa.

Ako BiH treba strahovati od Keanea, Irci se još više trebaju bojati Edina Džeke, koji je uhvatio odličnu formu u Romi. Bio je najbolji igrač derbija s Lazijem i na reprezentativnu akciju stigao prepun samopouzdanja.

Zanimljivo, Irci su kao najslabiju kariku BiH označili vratara Chelseaja Asmira Begovića.

– Sve su to samo riječi, one mi ništa ne znače. U klubu situacija nije jednostavna, ali što se mene tiče, ja sam zadovoljan formom, tako će biti i u idućim utakmicama. Ne bojimo se Iraca – poručio je Begović.

Tri dana uoči utakmice s Irskom čelnici saveza BiH produljili su ugovor s izbornikom Mehmedom Baždarevićem do SP-a 2018. godine. S pravom, jer Baždarević je po postotku osvojenih bodova njihov najbolji izbornik u povijesti. U sedam utakmica koje je vodio upisao je pet pobjeda, remi te samo jedan poraz.

Na drugom je mjestu Ćiro Blažević koji je u 17 utakmica pobijedio osam puta, dva puta remizirao te sedam puta izgubio. Safet Sušić je na trećem mjestu.

Uzvratne utakmice igraju se od 15. do 17. studenog, a ždrijeb skupina Europskog prvenstva u Francuskoj bit će održan 12. prosinca u Parizu.

Raspored dodatnih kvalifikacija:

BiH – Irska petak, 20.45

Ukrajina – Slovenija subota, 18.00

Švedska – Danska subota, 20.45

>> Mađarska slavila u Norveškoj i stigla na korak od Eura

Komentara 9

JT
Jedan_tamo
11:03 13.11.2015.

Zamislite da veceras Hrvati onako budu za Irsku kao sto su muslimani za Tursku bili kad su igrali sa Hrvatskom??! I to velika vecina Hrvata, bas kao onda u Bosni sto je bilo kad su skoro svi podrzavali Tursku. Pa, kako bi to izgledalo ;-)

MI
mirr
11:56 13.11.2015.

naprijed braco irci uz vas smo

Avatar Inati_se_slavonijo
Inati_se_slavonijo
12:56 13.11.2015.

Samo hrabro braćo Irci,pa da dogodine opet zajedno feštamo kao u Poljskoj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije