Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbor Darko Draženović

Panadić: Niko Kovač je radio poput vrhunskih svjetskih trenera

Luka Modrić i Niko Kovač
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/3
29.09.2015.
u 12:10

Modrić je najbolji: Osnovni kriterij bio mi je učinak igrača u klubu, njegova uloga i vrijednost u momčadi. A tu je Luka uvjerljivo broj 1, kaže Panadić.

Andrej Panadić (46), pomoćnik Branka Ivankovića u iranskom Persepolisu (zajedno s bratom Igorom i Markom Stilinovićem), još donedavno bio je usko povezan s hrvatskom nogometnom reprezentacijom, kao Kovačev skaut. U rujnu je skautirao naše sljedeće suparnike Bugare, protiv Norvežana i Talijana, a kada se spremao predati izvješće izborniku, Niko Kovač je – smijenjen. Je li to i zaslužio?

– Ja želim govoriti o tome kako je radio, a ne zašto je smijenjen, zašto je pao ili tko mu je smjestio. Čovjek je radio na najvišoj profesionalnoj razini. Vrhunski se i kvalitetno sa svojim suradnicima pripremao za svaku utakmicu. Stručnost, priprema, komunikacija te pristup igračima bio je na razini trenera u najvećim svjetskim klubovima – kaže Panadić.

Htio je nešto promijeniti

– Kad god sam došao u HNS i komunicirao u vezi sa svojim poslom, osjećao sam se sjajno – domeće Panadić.

– Niko i dečki iz stručnoga stožera imali su namjeru promijeniti nešto u nogometu kod nas; viziju, pristup poslu, selekcioniranju, treniranju. I novim znanstvenim pristupom praćenju igrača individualno ih poboljšavati. A mi smo se ismijavali tome. A i s tim malim promjenama bili bismo jako daleko od vrhunskih klubova.

Što znate o Anti Čačiću?

– Gospodina Čačića ne poznajem dovoljno, ni kao čovjeka ni kao trenera, pa se ne usudim ništa reći o njemu osim da mu želim puno sreće u reprezentaciji. Vrijeme će pokazati je li on pravo rješenje za izbornika.

Za Panadića je igrač godine Luka Modrić, unatoč duljim stankama zbog ozljeda.

– Osnovni kriterij bio mi je učinak igrača u svom klubu, odnosno njegova uloga i vrijednost u momčadi. A tu je Luka uvjerljivo broj 1. Možda on ove godine i nije imao velike klupske rezultate, ali kad si jedan od glavnih igrača u Real Madridu, to se mora honorirati. Rijetki su takvi igrači kao on – naglašava Andrej Panadić.

Dinamo danas igra u Münchenu, kakva su vaša očekivanja?

– Dinamu neće biti lako. Svaki pozitivan rezultat bio bi ravan senzaciji. Teško je igrati u Münchenu. Misliš da igraš dobro i onda odjednom, bum, bum, bum sa svih strana – slikovito upozorava Panadić.

Ima puno talenata

Kakav je život u Teheranu?

– Život je jako dobar, ugodan, ništa nam ne nedostaje. Naravno da nije uvijek lako raditi, jer ovdje je ipak potpuno drukčija kultura i pristup profesionalnom nogometu. Na to se moraš priviknuti. S druge strane, među iranskim igračima ima nevjerojatnog nogometnog talenta – zaključio je Panadić.

Njegov šef Ivanković preuzeo je Persepolis u travnju i sezonu okončao na osmom mjestu. U novom prvenstvu, nakon sedam kola, Persepolis je na 11. mjestu.

Sutra bira: Srećko Bogdan

>>Ladić: Ne bih prihvatio Šukerov poziv, a impresivan je bezobrazluk kojim se mažu oči!

>>Dok vladaju ovi 
ljudi, nogomet me ne zanima!

Panadićevih deset

Luka Modrić (Real Madrid) 10

Ivan Rakitić (Barcelona) 9

Ivan Perišić (Wolfsburg, Inter) 8

Danijel Subašić (Monaco) 7

Mario Mandžukić (Atletico, Juventus) 6

Domagoj Vida (Dinamo Kijev) 5

Vedran Ćorluka (Lokomotiv) 4

Nikola Kalinić (Dnipro, Fiorentina) 3

Marko Pjaca (Dinamo) 2

Marcelo Brozović (Inter) 1

Panadićevih pet

Marko Rog (Split, Dinamo) 5

Marko Kolar (Lokomotiva) 4

Filip Krovinović (Zagreb, Rio Ave) 3

Ante Ćorić (Dinamo) 2

Nikola Vlašić (Hajduk) 1

Foto: Kyodo"n Photo via Newscom Newscom/PIXSELL

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije