Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Soudani strijelac

Mamić u loži: Dinamo u posljednjim minutama slomio Inter za jesenski naslov

Dinamo - Inter
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/12
19.12.2015.
u 17:02

Na okršaj Dinama i Intera došao je i Dinamov izvršni predsjednik Zdravko Mamić, koji je u petak izašao iz istražnog zatvora u Remetincu.

Dinamo je uspješno položio posljednji ispit ove jeseni pobijedivši Inter na Maksimiru (1:0) te se s nova tri boda okitio naslovom jesenskog prvaka u MaxTV Prvoj HNL.

Na okršaj Dinama i Intera došao je i Dinamov izvršni predsjednik Zdravko Mamić, koji je u petak izašao iz istražnog zatvora u Remetincu. No, nije sjedio na svom uobičajenom mjestu, u svečanoj loži, nego je bio u loži “Maksimir”, kako ne bi bio u kontaktu s nekim klupskim suradnicima s kojima ne smije komunicirati.

A ozljeda Dinamova reprezentativca Marka Pjace obilježila je anemično prvo poluvrijeme u Maksmiru. Bočkaj je, naime, u 23. minuti neoprezno uklizao Pjaci s leđa, zahvatio mu je lijevu nogu i plavi je napadač ostao ležati na travi. Odmah su dotrčali liječnik i fizioterapeut, no mogli su samo konstatirati da Pjaca ne može nastaviti igru i u 28. minuti zamijenio ga je Rog.

Magla otežala vidljivost

Iako su plavi imali stalnu inicijativu, stvorili su tek jednu pravu priliku za pogodak u prvih 45 minuta. Zbilo se to u 21. minuti, nakon sjajnog prodora po desnom boku, Pinto je odigrao povratnu loptu za Ćorića, koji je odmah tukao s 12 metara, no lopta je pogodila Ćosića i odbila se u korner. Bilo je to jedino pravo uzbuđenje u prvih 45 minuta, spomenimo tek da su i jedni i drugi u još dva navrata pokušali udarcima iz daljine nadmudriti vratare, no Eduardo i Herceg nisu se dali iznenaditi.

Inače, kako je vrijeme odmicalo, spuštala se sve gušća magla i vidljivost je bila sve lošija. No, ni u jednom trenutku nismo posumnjali da će se utakmica odigrati do kraja. Četvrti je sudac, naime, bio Varaždinac Mario Zebec, koji je prošle nedjelje u Gradskom vrtu sudio Osijeku i Dinamu u nemogućim uvjetima, ali je tvrdio da je sve vidio. Da je trebalo, zacijelo bi i u Maksimiru zamijenio glavnog suca Pejina čim bi magla onemogućila normalnu vidljivost...

U nastavku je za prvu Dinamovu momčad debitirao nadareni Josip Brekalo, zamijenio je nevidljivog (ali ne zbog magle!) Machada.

Dinamov se jalovi pritisak nastavio, no u razmaku od samo tri minute, od 63. do 66., Inter je nakon brzih protunaada imao tri lijepe prilike (Ottochian, Mazalović, Bočkaj), no vratar Eduardo i srednji branič Musa spasili su plava vrata. Pa iako je Dinamo dominirao, ponajbolji je plavi igrač bio vratar Eduardo, koji je svojim obranama sačuvao mrežu i spriječio veliko iznenađenje. U 73. minuti dobar je bio pokušaj Henriqueza glavom sa sedam metara, ali lopta je otišla kraj vrata.

Alžirac opet spasitelj

I kada su mnogi već pomislili da će Dinamo na svom terenu prokockati dva boda, ukazao se Soudani. Alžirac je u 87. minuti nakon asistencije Henriqueza zabio jedini gol na utakmici.

Podsjetimo, Soudani je čovjek odluke bio i u nedavnom derbiju protiv Hajduka, prije dva tjedna u Maksimiru.

Inter je u sudačkoj nadoknadi imao jednu polupriliku, no opet je siguran bio vratar Dinama Eduardo.     

Nekim igračima ovo je možda bio i posljednji nastup za Dinamo.

- Naš je cilj znan, upisati tri boda i dočekati proljeće na vrhu ljestvice. Ali, neće nam biti lako sa Zaprešićanima, trener Toplak zna pripremiti momčad za ovakve utakmice. Istina, bit će oslabljeni neigranjem najboljeg strijelca Nestorovskog, ali svejedno Inter zaslužuje respekt – kazao je u najavi utakmice Damir Krznar, pomoćnik Dinamovog trenera Zorana Mamića.

U sastavu hrvatskog prvaka nedostajali su srednji braniči Leonardo Sigali i Jeremy Taravel, a na klupi je bio Marko Rog iako ga je Krznar najavio za početni sastav.

Poredak: Dinamo 45 bodova, Rijeka 43, Hajduk 37 (-1)...

Tijek utakmice:

DINAMO - INTER 1:0

90' Završila je utakmica! Dinamo je slavio protiv Intera 1:0

87' GOOOL Dinamo vodi 1:0! Rog je ubacio iz kuta, Henriquez proslijedio glavom na drugu vratnicu gdje je neometan bio strijelac Soudani

67' Izlazi Ćorić, ulazi Pavičić. Gusta magla otežava igru na Maksimiru

65' Nova prilika za Inter i Ottochiana! Igrač žutih na lijevoj strani "slomio" je Pinta, ali ga je blokirao Goncalo

63' Sjajna obrana Eduarda! Ottochian je s lijeve strane ušao u sredinu i potegnuo s 20-ak metara, a vratar Dinama rukom je izvadio loptu ispod prečke i izbio u korner.

46' Machado je ostao u svlačionici, a u igri je Brekalo kojem je to debi u Prvoj ligi

46' Počelo je drugo poluvrijeme!

45' Završilo je prvo poluvrijeme! Dinamo nije uspio slomiti otpor Intera u prvom dijelu, no i bod bi mu bio daovoljan za jesenski naslov

27' Pjaca je ozlijeđen nakon duela s Bočkajem. Zamijenio ga je Rog

21' Pinto je lijepo prošao po desnoj strani i dao povratno za Ćorića čiji su udarac blokirali gostujući braniči

1' Počela je utakmica!

Dinamo: Eduardo - Pinto, Goncalo, Musal, Pivarić - Antolić, Machado, Ćorić - Soudani, Henriquez, Pjaca

Inter: Čović - Jurjević, Komorski, Ćosić, Čeliković - Šoljić, Mazalović - Bočkaj, Blažević, Ottochian - Zulim

>>Ćorića suigrači u Dinamu ne smiju ni pozdraviti

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije