Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLUŽIO KAO PRIMJER

Arijan Ademi najstrože je kažnjeni nogometaš u povijesti!

Arijan Ademi
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/7
21.11.2015.
u 08:39

Ostaje dojam da je UEFA izabrala Makedonca kao primjer. Jer, daleko od toga da je zaslužio baš takvu kaznu.

Nikad niti jedan značajniji nogometaš u jačem natjecanju nije dobio četiri godine suspenzije poput Dinamova Arijana Ademija! Čak i ako se govori o drogi poput kokaina ili kad se govori o steroidima, dobivalo se svega nekoliko mjeseci suspenzije, piše Goal.com.

U redu, s jedne strane sigurno stoji činjenica da je nogometna obitelj u međuvremenu uvela nultu toleranciju na doping i da se ne želi pretvoriti u atletiku ili biciklizam pa nakon što su se FIFA i UEFA dugo bojale uopće prihvatiti redovita testiranja, sad drastičnim kaznama žele obeshrabriti prijestupnike.

Da, Ademi je pogriješio. Toga je i on svjestan. Ali vrlo lako možemo zamisliti scenarij po kojem je slučajno, ne znajući što uzima, u sebe unio nešto nedopušteno. Zato ostaje dojam da je UEFA izabrala Makedonca kao primjer. Jer, daleko od toga da je zaslužio baš takvu kaznu.

Netko mora nažalost biti prvi i to je ovaj put Ademi, ali evo nekih "nabacanih" primjera koji su kažnjeni mnogo slabije i potvrđuju da se na Dinamovu nogometašu ipak trenirala strogoća:

- Albanac Dragusha suspendiran je na dvije godine nakon što mu je na utakmici Kupa Uefe pronađen nandrolon

- Stan Lazaridis u Australiji je koristio nedopušteni lijek i dobio 12 mjeseci suspenzije

- Rio Ferdinand kažnjen je s osam mjeseci jer je izbjegao dopinški test

- Abel Xavier suspendiran je na 18 mjeseci 2005. nakon što je bio pozitivan na anaboličke steroide na jednoj utakmici Kupa Uefe

- Adrian Mutu uživao je kokain pa je kažnjen sa sedam mjeseci zabrane igranja

>> Koliko su dobili Diego Maradona i još mnogi drugi pročitajte na Goal.com

>> Drakonska kazna: Ademiju četiri godine suspenzije!

>> Mamić: Ovo je idiotarija i ponižavanje, Uefa se iživljava na manjim klubovima

Komentara 13

UN
unknown19
09:08 21.11.2015.

Ma kakva generalna prevencija, povrijedili su dugogodisnju praksu i covjeka de facto osudili na smrt. Al ajde, barem su zadovoljni oni koji su mu podmetnuli.

US
upravo-si-poducen
09:39 21.11.2015.

Nešto su jako strogi prema našima. 4 godine kao da su mu dali 40, dečko se može oprostiti od nogača. Stvarno sportska odluka.

DU
Deleted user
10:16 21.11.2015.

lijecnicka struka je sigurna da se radi o namjernom podmetanju, to svi iz sporta znaju, sredstvo koje je pronadjeno se ne koristi u dopingu vec 30 godina, jer je zastarjela supstanca i vidljiva je 30tak dana u organizmu iz toga je vidljivo da nije ciljano uziman stimulans netko ga je vrhunski odradio, iskreno mi ga je jako zao jer je veliki borac na terenu nije glumac barem desetak utakmica sam ga vidio da je zavrsio sa povezom na glavi, nije ostavio ekipu i trazio zamjenu a o podmetanju sa dopimgom je jucer govorio i nas kostelic jedino mu ostaje da se pravno proba izboriti da mu barem ne ume ne ostane uprljano jer sugurno nije prevarant

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije