Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zvijezda

Penelope Cruz: Glamur ponekad zna biti jako površan!

penelope cruz (1)
Kristian Schuller/Campari/Image.net
14.12.2012.
u 00:01

Penelope je nakon Jessice Albe, Salme Hayek i Eve Mendes preuzela ulogu zvijezde novog Camparijeva kalendara. Fotografije prikazuju borbu s najpoznatijim praznovjerjima

Penelope Cruz jedna je od najpoznatijih glumica na svijetu, muza Pedra Almodovara i jedina Španjolka koja je osvojila Oscar, no ova 38-godišnja ljepotica ima impresivan popis projekata koji nisu vezani za sedmu umjetnost. Prije samo nekoliko dana Penelope je proglašena novim zaštitnim licem španjolskog brenda Loewe, specijaliziranog za proizvode od kože – uloga kao stvorena za damu koja je nekoliko sezona bila zvijezda kampanje slavnog high street brenda Mango. “Čim su mi pristupili s prijedlogom, pristala sam – Loewe je španjolski brend i svi su koji su uključeni, osim dizajnera, Španjolci. To je stara tvrtka, oduvijek je dio naše kulture i sama sam odrasla gledajući njihove izloge”, izjavila je Penelope. Vatrena Španjolka 2012. godinu završit će s još jednim unosnim poslom – upravo ona krasi novi Camparijev kalendar, nakon Jessice Albe, Salme Hayek i Eve Mendes.

“Ja sam glumica, nemam 180 centimetara i nisam model, ali jako mi je lako glumiti pred fotoaparatom i postati neki lik, čak i ako ne postoji priča iza njega. Uvijek u dogovoru s fotografom smislim karakter koji želimo postići i to mi daje određenu slobodu”, otkriva Penelope, koja je za potrebe snimanja kalendara nosila doista impresivan popis dizajnera – Marchesa, Gucci, Monique Lhuillier, Zac Posen i Emilio Pucci samo su neki od njih. “Svidjele su mi se sve kreacije koje sam nosila, no moram priznati da sam veliki fan Alaie. On doista poznaje žensko tijelo”, tvrdi glumica.

No, rijetko tko zna da se Penelope jednako dobro snalazi i iza fotoaparata – fotografija je jedan od njezinih omiljenih hobija, a uskoro će režirati i svoju prvu televizijsku reklamu. “Obožavam fotografiju, više nego poziranje! Kad god imam priliku raditi s fotografima poput Merta i Marcusa, poskrivećki pokušavam naučiti njihove tehnike. Meni je to kao dan u školi. Snimila sam oko 50 filmova, no o režiji ne znam skoro ništa. Već su mi nudili neke angažmane, no u ovom trenu nisam se spremna obvezati na godinu, godinu i pol – možda za desetak godina budem željela. Kad bih i krenula raditi kao redateljica, počela bih od nule. To je potpuno drugi svijet”, izjavila je o svojim ambicijama.

Osim u umjetnosti, ova ljepotica svoje talente okušala je i u modi – sa sestrom Monicom Cruz već šest godina kreira liniju torbica za japanski brend Samantha Thavasa, u sklopu suradnje s Mangom predstavila je nekoliko vlastitih kreacija, a sestre će predstaviti i liniju seksi donjeg rublja za Agent Provocateur 2013. godine. “Obožavam raditi sa sestrom jer smo svi jako bliski – brat, sestra i ja. Imamo sjajan odnos. Super je što radeći skupa možemo provoditi više vremena zajedno!”, iskrena je Penelope.

Njezino iskustvo u dizajniranju, kao i promocije filmova diljem svijeta i šetnje crvenim tepihom (za koje priznaje da joj ne predstavljaju prevelik užitak) doveli su do novog poštovanja prema modnoj industriji. “Postoji puno dizajnera koje volim i sretna sam što s njima mogu surađivati i provoditi vrijeme dok rade. Kao glumica često idem na razne događaje i nosim skupe stvari. Glamurozno je, ali pomalo površno. Ne trošim puno vremena na modu, ali poštujem što rade. Uzmete li u obzir koliko Karl Lagerfeld kolekcija izbacuje godišnje, ne samo za Chanel nego sve njegove popratne projekte, postane vam jasno da je to posao koji zahtijeva barem 18 sati rada na dan. Morate to voljeti”, shvaća glumica.

No, čini se da je i Penelope radoholičarka – proteklu godinu provela je u Sarajevu snimajući film Twice Born, o ženi koja sa sinom dolazi u Bosnu gdje je poginuo njegov otac. “Ovaj film posvećen je svim ženama, majčinstvu i odnosu majke i djeteta”, otkriva Penelope, koja sa suprugom Javierom Bardemom ima jednogodišnjeg sina Lea.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije