Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Znate li zašto je bolje tuširati se navečer, a ne ujutro? Stručnjaci imaju odgovor

shutterstock
23.08.2021.
u 16:30

Osim što pomaže da brže zaspimo, tuširanje navečer ima više prednosti za ljepotu i zdravlje

Uvijek je postojala rasprava je li bolje tuširati se ujutro ili navečer, no dermatolozi su otkrili nekoliko razloga zašto je bolje tuširati se navečer te preporučuju da se u tušu provede oko 5 do 10 minuta. Iako se vrijeme tuširanja svodi na vaše osobne preferencije, tuširanje po noći ima više prednosti za ljepotu i zdravlje, kako piše Bright Side.

Pomaže vam da zaspite
Večernje tuširanje opušta vaše tijelo i um, a kada ga imate u pravo vrijeme može vam pružiti i bolji san. Tuširanje 90 minuta prije spavanja u toploj vodi može vam pomoći da zaspite brže nego inače. To se događa jer topla voda snižava temperaturu vašeg tijela, što zauzvrat šalje signal vašem tijelu da je vrijeme za odlazak na spavanje.

Prilikom brijanja koristite gel za tuširanje? Nakon ovoga vjerojatno više nećete:

1/7

Bolje za kožu
Tuširanje prije odlaska u krevet također bi moglo pomoći u sprječavanju prištića. Naša kosa skuplja bakterije i nakupljene proizvode tijekom dana, a sve se te nečistoće prenose na jastučnicu, a zatim na lice. Budući da se naša koža regenerira dok spavamo, odlazak u krevet s čistom i svježom kožom također znači da će naše nove stanice kože biti zdrave.

Pomaže kod alergija
Ako patite od sezonskih alergija, tuširanje po noći može pomoći u ublažavanju simptoma. Alergeni, poput peludi i prašine, mogu dospjeti na vašu kožu i odjeću, a ako se ne istuširate prije spavanja, mogli bi završiti na vašoj posteljini. 

Kosa je zdravija
Ako kosu perete navečer, imat ćete više vremena da se prirodno osuši na zraku. To će, pak, kosu dulje održavati sjajnom jer pomaže u zadržavanju vlage. Sušenje kose fenom u jutarnjoj žurbi može oštetiti vaše niti, ostavljajući ih slabima.

Smanjuje znojenje
Dok je jutarnje tuširanje izvrstan način da se osvježite prije nego što se suočite s danom, tuširanje noću zapravo vam može pomoći spriječiti neugodne mirise tijela. Hladno tuširanje prije odlaska u krevet moglo bi pomoći u smanjenju noćnog znojenja od kojeg pate mnogi.

Sprječava grčeve u mišićima
Ako nakon dugog dana na poslu osjećate bol u mišićima, topli tuš može vam olakšati neugodne osjećaje. Kako topla voda pogađa vaše tijelo, pomaže u ublažavanju napetosti mišića i pospješuje san. Toplo tuširanje također može spriječiti grčeve u nogama noću, uobičajeno stanje koje pogađa do 60 posto ljudi.

Genijalan razlog da stavite češnjak pod jastuk već večeras:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije