Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Znate li koja je tjestenina puna proteina i zašto je to bitno?

Koleda tjestenina
Foto: Promo
1/3
27.03.2019.
u 13:25

KOLEDA d.o.o. je tvrtka u stopostotnom privatnom vlasništvu s vizijom stalnog rasta a osnovna djelatnost tvrtke je proizvodnja kvalitetne tjestenine s jajima iz krupice durum pšenice. Proizvodni pogon tvrtke KOLEDA smješten je na Ključić Brdu u blizini Velike Gorice.

Svježa tjestenina Koleda je ukusno, kompletno i hranjivo jelo kreirano prema domaćoj recepturi. Naša usmjerenost na izvrsnost proizvoda i stalno usavršavanje tehnologije i prodaje kvalitetne durum tjestenine prepoznata je od strane kupaca, tržišta i naših poslovnih partnera.

A znate li što znači Koleda?

Još od starih Slavena zadržao se u našim krajevima običaj koledarenja, čestitarenja u blagdansko doba čestitara-koledara, koji bi obilazili domaćinstva pjevajući koleda (koledo) napjeve i pri tome zazivali ukućanima bogat stol, uspješnu i plodnu godinu.

U tom duhu i KOLEDA tjestenina donosi u najboljoj tradiciji na vaš stol izdašne mirise i okuse jela pripravljenih s kvalitetnom durum tjesteninom koja u sastavu sadrži najmanje 15% jaja. To je tjestenina koja se žuti u krepkim juhama, zlati se iz punih tanjura, pripravljena od srca i s puno pažnje - po domaći.

Foto: Arena Hospitality Group

Koleda tjestenina napravljena je od durum pšenice i ujedno visoko proteinska (30-50% više bjelančevina od obične) dok je glikemijski indeks durum pšenice znatno niži nego kod tjestenine napravljene od bijelog brašna. To ju čini pogodnom za zdravlje i dijabetičare.

K tome se još dodaje veliki postotak domaćih jaja (minimalno 15%)

Tjestenina se suši se u statičkim komorama koje daju okus domaće tjestenine i k tome se dodaje veliki postotak domaćih jaja.

Ne samo što je durum po svom biokemijskom i fiziološkom sastavu drugačiji, nego se on i na poseban način melje. Durum ne uspijeva jednako dobro u svim krajevima svijeta, durum se još naziva „tjesteninska pšenica“ (pasta wheat). Durum krupica je kao sirovina, zbog svih svojih vrijednih karakteristika znatno skuplja od običnog brašna.

Foto: Arena Hospitality Group

Želeći imati vrhunsku kvalitetu, za proizvodnju Koleda domaće tjestenine koristimo pažljivo odabranu i strogu kontroliranu vrhunsku durum krupicu.

Gdje kupiti KOLEDA tjesteninu?

  • Konzum
  • Kaufland
  • Spar (Interspar)
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije