Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
morate probati

Zapečene kobasice s grahom - usudite se isprobati ovaj ubojiti recept!

Sandra Šimunović/Pixsell
15.02.2021.
u 07:00

Ovo jelo za opasne dečke mogu bez problema podnijeti i cure. Naravno, pod uvjetom da imate veliku moć kontrole i znate da treba stati kad je najfinije ili ste od onih koji ne broje svaku kaloriju.

Uskoro će Korizma pa iskoristite ove dane koji su pred vama i uživajte u jelima kod kojih se ne cjepidlači kad su u pitanju nutricionističke preporuke. Osim toga, nedjelja je i ako se želite pošteno najesti i leći pred televizor to je vaša privatna stvar!

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Zapečene kobasice s grahom     

Sastojci:

5 do 6 kobasica

400 g bijelog graha

200 g sjeckane rajčice

1 žlica senfa

sol, papar

čili u prahu

50 g slanine

svježi čili

kukuruzni kruh

svježi list peršina

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

U posudi sjedinite bijeli grah, sjeckanu rajčicu, senf te sol, papar i čili u prahu. Količinu začina prilagodite vlastitom ukusu. U posudu za pečenje stavite smjesu graha i rajčice te povrh toga kobasice koje su prethodno zarezane na nekoliko mjesta kako ne bi pucale zbog visoke temperature. Pospite po svemu sitno sjeckanu slaninu te pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 30 minuta. Kada je sve pečeno, dodajte sitno sjeckani list peršina te sitno rezane svježe čili papričice. Poslužite uz kukuruzni kruh. 

Recept je za magazin Slano & slatko pripremio Vedran Bošković, autor bloga "Začinjeno s ljubavlju"

Komentara 3

RA
RACMAN
14:51 16.02.2021.

To sa čilijem može onaj ili ona koji želiju uživat dva puta.

Avatar krumpirsky
krumpirsky
09:20 15.02.2021.

to je za one sa jakom guzicom ima da se sve razleti

BU
Bubreg2020
07:21 15.02.2021.

Ne usuđujuem se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije