Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Za 1. svibnja na moru najviše slovenskih gostiju, do 60.000

U ovoj se sezoni, prema procjenama G. Blažića, iz Slovenije može očekivati više turista nego lani, i to od tri do pet posto.
20. travnja 2010. u 15:36 3 komentara 6 prikaza
Opatija

Praznik rada ove godine pada loše za turizam, u subotu. Zbog nemogućnosti spajanja u dugi vikend, na Jadranu će izostati veći broj domaćih, ali i stranih gostiju. Slovenaca će, međutim, ipak doći tradicionalno mnogo. Oni su i najbrojniji prvosvibanjski turisti na našemu moru, a za ovaj ih se praznik može očekivati između 50.000 i 60.000.

 – Kad je riječ o slovenskome tržištu, hrvatski domaćini mogu očekivati odličnu sezonu. Istraživanja pokazuju da će oko 66 posto slovenskih građana putovati na odmor. Za druge mediteranske zemlje jako pada buking u usporedbi s prošlim godinama pa i stoga možemo biti optimistični. Mnogi će se zacijelo vratiti našem moru – kaže Goran Blažić, direktor Hrvatske turističke zajednice u Ljubljani.

U ovoj se sezoni, prema procjenama G. Blažića, iz Slovenije može očekivati više turista nego lani, i to od tri do pet posto. U prošloj je godini na hrvatskom Jadranu Slovenaca bilo milijun i bili su treći po brojnosti strani gosti.

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

  • jimbeam:

    Dobrodošli Slovenci! Pa nisu nas Slovenci napadali i okupirali,pobili i protjerali stotine ljudi.Slovenci su naši saveznici i ne vrijedi se s njima svađati oko stvari o kojima stručnjaci s obje strane trebaju riješavati,a ne politika,jer politika je kurva!

  • -obrisani-:

    zato nesmimo im dati ni pedalj obale ni mora jer Slovenci nebi više dolazili u HR

  • brathrvat:

    Istru treba vratiti Slovencima! Rvati su tamo okupatori.