Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
olakšajte si zadatak

Vrijeme je za pospremanje ukrasa za drvce: Evo kako ćete to napraviti sigurno i sačuvati ih za iduću godinu!

Shutterstock
06.01.2023.
u 14:30

Božićne ukrase ne možete samo ubaciiti u neku kutiju, većina njih je osjetljiva pa treba to napraviti polako i pažljivo

Božić i Nova godina su prošli, što znači da je vrijeme za skidanje sjajnih božićnih ukrasa i lampica. Pospremanje božićnih ukrasa je važan korak kod raspremanja božićnog drvca, ako želite sačuvati ukrase za iduću godinu. Pažljivim rukovanjem, pospremanjem i čuvanjem, vaši će ukrasi biti u odličnom stanju još dugo godina. Srećom, postoji nekoliko savjeta koji će vam ovaj naporan zadatak ipak malo olakšati, piše The Sun.

Muči vas pitanje kako se riješiti plijesni u domu? Evo odgovora!

1/11

Božićne ukrase pažljivo skinite s drvca

Kako ne bi došlo do lomljenja ukrasa pri padu na pod, važno je pažljivo skinuti sve ukrase s bora. Krenite od ukrasa koje ste zadnje postavili na bor jer će njihovo uklanjanje biti lakše. Pažljivo skidajte kuglicu po kuglicu, ukras po ukras s bora.

Kuglice i ukrase stavite u čvrste kutije

Božićne kuglice i ukrase potrebno je odložiti u čvrste kutije koje mogu pružiti dovoljno sigurnosti kasnije kod skladištenja. Ukoliko se radi o lako lomljivim kuglicama od stakla, svakako iskoristite prednosti spužve i vate koju možete dodati u kutiju. Kuglice i ukrase pažljivo odlažite u kutiju pazeći pri tome da ne dođe do oštećenja ukrasa.

Razdvojite različite vrste ukrasa 

Ako na vašem božićnom drvcu imate različite vrste ukrasa i kuglica, poželjno je različite vrste spremiti u odvojene kutije. Odnosno, kuglice i ukrase možete spremiti u različite pregrade unutar jedne kutije. Ideja je ne pomiješati različite vrste ukrasa kako ne bi došlo do oštećenja s obzirom na djelovanje različitih vrsta materijala. Odvajanjem različitih vrsta ukrasa, produžit ćete vijek života tih ukrasa.

Pazite na lampice

Zamotajte ih kao klupko. Tako ih je najlakše i najsigurnije pohraniti, kako se sljedeće godine ne biste morali mučiti satima s raspetljavanjem. 

Pospremite božićne ukrase na prigodno mjesto

Finalni korak pospremanja božićnih ukrasa svakako je spremanje kutija s ukrasima na prigodno mjesto. Ukrasi ne smiju biti izloženi pretjeranoj vlazi, hladnoći, ali ni svjetlosti. Stoga, pronađite neko tamno i temperaturno stabilno mjesto na kojem će vaši ukrasi biti na sigurnom. Ako su ukrasi pospremljeni u slabe kartonske kutije ili vrećice, pobrinite se da ne dođe do gužvanja tih kutija tijekom vremena.

Teško vam je držati se novogodišnjih odluka? Ovih nekoliko je zaista lako ostvariti!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije