Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mjesečevo disanje

Uz ovaj jednostavan trik zaspat ćete za nekoliko minuta

Pixabay
20.02.2024.
u 06:00

Vježba disanja pomaže smiriti vaše tijelo, regulira disanje i otkucaje srca kako biste se osjećali opušteno i spremno za spavanje

Nema ništa gore nego kad legnete u krevet i ne možete zaspati, pa provedete noć vrteći se. Ako vam ovo zvuči poznato, nemojte paničariti, jer postoji nekoliko načina uz pomoć kojih možete zaspati. Jeste li ikada čuli za mjesečevo disanje? To je japanska tehnika, na sanskrtu poznata kao Chandra Bhedana, te se koristi u jogi, a pomoći će vam zaspati u nekoliko minuta, piše Metro.

Mjesečevo disanje prakticira se zatvaranjem desne nosnice te udisanjem i izdisanjem kroz lijevu nosnicu. Da biste to učinili, lezite u krevet i udobno se smjestite, a zatim palcem nježno zatvorite desnu nosnicu. Polako udahnite držeći desnu nosnicu zatvorenu, a zatim polako izdahnite kroz lijevu nosnicu.

 

@kim_smarr_yoga Enhance your yoga practice in just one minute! Today’s topic… Moon breath for calm #Y#YogaY#YogaTipsM#MoonBreathB#BreatheToCalmDownB#BreathB#BreathForAnxietyS#SteadyYourMind ♬ Forever - Labrinth

Iako ovo može zvučati prilično neobično, vrlo je učinkovito jer se smatra da je lijeva strana vašeg tijela povezana s parasimpatičkim živčanim sustavom. To je mreža živaca koja pomaže opustiti vaše tijelo nakon razdoblja stresa ili opasnosti, a također je korisna za odmor. Vježba disanja pomaže smiriti vaše tijelo, regulira disanje i otkucaje srca kako biste se osjećali opušteno i spremno za spavanje.

Jednostavno trebate ponoviti korake nekoliko puta dok ne otkrijete da vam um više ne radi i da se razbistrio, a tijelo se opustilo. A, ako se iz nekog razloga još uvijek borite da utonete u san, uvijek možete pokušati izmjenjivati ​​nosnice. Započnite zatvaranjem desne i udahnite kroz lijevu nosnicu. Zatim kažiprst stavite na lijevu nosnicu i udahnite kroz desnu stranu. Izmjenjujte i ponavljajte onoliko puta koliko je potrebno.

VEZANI ČLANCI: 

Ako se budite usred noći, također možete isprobati mjesečevo disanje koje će vam pomoći da ponovno utonete u san. Ali, ako to ne pomaže, postoji i nekoliko drugih korisnih tehnika joge koje vam mogu pomoći.

Jesse Galber, osnivač YOGI TIMES-a, podijelio je najbolje tri joga poze koje će vam pomoći zaspati – i sve ih možete raditi iz kreveta. To uključuje pozu sretne bebe, pozu djeteta i pozu mrtvaca. Evo kako se one izvode:

Za pozu sretne bebe započnite ležanjem na leđima i privlačenjem koljena prema prsima. Zatim rukama uhvatite vanjske rubove stopala, otvarajući koljena u širini torza. Nježno se ljuljajte s jedne na drugu stranu, masirajući kralježnicu o madrac.

VEZANI ČLANCI: 

Za isprobavanje poze djeteta kleknite i sjednite si na pete. Raširite koljena u širini kukova, a zatim se savijte prema naprijed kako biste torzo položili između bedara. Ispružite ruke prema naprijed ili uz tijelo, s čelom naslonjenim na podlogu.

I na kraju, poza mrtvaca (šavasana) možda je najjednostavnija od svih. Samo lezite ravno na leđa s blago raširenim nogama. Držite ruke opuštene uz tijelo s dlanovima okrenutim prema gore. Zatvorite oči i usredotočite se na duboko, sporo disanje.

Ne možete zaspati? Evo što se događa s vašim tijelom kada spavate manje od šest sati:

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije