Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Uvijek je vrijeme za pizzu – predlažemo ovu ljetnu varijantu s nadjevom u kojem glavnu riječ vode tikvice

Ovu živopisnu pizzu, nadjevenu pravim ljetnim namirnicama s tijestom od brašna od kojeg se proizvodi i slavna napuljska pizza, pripremio je naš poznati gastrobloger Hungry Mile.
06. kolovoza 2022. u 07:00 1 komentara 2557 prikaza
Foto: Mile Butorac

Rezultat pripreme mora biti lijepo, podatno tijesto koje se ne lijepi za ruke. Da biste to postigli, slobodno si pomozite
dodavanjem brašna sve dok ne dobijete gipko i mekano tijesto koje pustite da odmara barem 45 minuta.

 | Autor : Mile Butorac Foto: Mile Butorac

Pizza s tikvicama:

Za tijesto:

500 g brašna za pizzu tip 00

1 vrećica kvasca + žlica brašna i šećera

50 ml mlijeka

280 ml mlake vode

žličica soli

2 žlice maslinova ulja

Nadjev:

250 g ricotta ili mascarpone sira

2 srednje tikvicesol, papar, čili

maslinovo ulje

50 g tvrdog sira po izboru

Priprema:

Pomiješajte kvasac sa žlicom brašna i šećera te prelijte zagrijanim mlijekom i dobro izmiješajte. Ostavite na toplom da se kvasac aktivira. U većoj posudi prosijte brašno, dodajte mu sol i dobro izmiješajte. U brašno dodajte dignuti kvasac, mlaku vodu i žlicu ulja pa umijesite tijesto. Mijesite navedene sastojke nekoliko minuta, sve dok ne dobijete lijepo, podatno tijesto koje se ne lijepi za ruku
(po potrebi si pomozite dodavanjem brašna sve dok ne dobijete gipko i mekano tijesto). Tijesto lagano premažite maslinovim uljem, vratite u zdjelu, prekrijte i pustite da se diže barem 45 minuta (što duže, to će biti prozračnije). Tijesto podijelite na dva dijela, polovicu stavite na papir za pečenje, dobro razvucite, prebacite na pleh i premažite ricottom ili mascarponeom, lagano posolite i popaprite, po želji dodajte i čilija. Po siru rasporedite tikvice izrezane na kolutiće, začinite solju i paprom i prelijte s malo maslinova ulja. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 250 °C (ventilacija) na donjoj rešetki 10 – 15 minuta. Na sredini pečenja pospite ribanim sirom po izboru. Serviranje: prelijte s malo maslinova ulja, pospite bosiljkom i ribanim sirom. Poslužite uz salatu od rikole i šunku. 

 | Autor : Mile Butorac Foto: Mile Butorac

S domaćim kvascem Sourdough pizza: Ne može biti toliko vruće, koliko je mi obožavamo pripremati! Recept je objašnjen do najstinijih detalja Mljac! Bezmesni i bezglutenski dan koji odmah potpisujemo jer na meniju je pizza – i to takva da bi oko zadnjeg komada mogla izbiti svađa omiljeno jelo Želite savršeno tijesto na pizzi? Ništa lakše uz savjet naše poznate gastroblogerice!
 
POZITIVNI DOJMOVI
Srpkinja ispričala svoja iskustva sa sezone u Hrvatskoj: 'Najniža plaća iznosi 800 eura. Dobijete i božićnicu'
Havaianas Brasil Logo
PROMO
Havaianasice s kojima ne možete pogriješiti
  • Važna obavijest

    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • montello:

    Veganska pizza njam😋