Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

U zagrebačkoj Dubravi kradu gume s auta: Vulkanizer otkriva kako to spriječiti!

Krađe dijelova automobila događaju se oduvijek, a postoji jednostavan način kako kotače zaštiti od krađe
11. listopada 2019. u 11:33 49 komentara 56127 prikaza
Foto: Shutterstock

U posljednje vrijeme se na parkiralištu Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu skidaju kotači s automobila, a bilo je i nekoliko slučajeva u kojima su kriminalci ukrali i ratkape, kao i nove automobile. Parkiralište je veliko, bez garaže, a upravo to kradljivcima omogućuje i lakši pristup auotomobilima. Iako postoje zaštitari, kradljivci ipak vješto dobiju ono što žele. Na internetu su se počeli objavljivati razni savjeti koji "100 posto djeluju" protiv krađe. Pitali smo vulkanizera kako najbolje zaštiti automobil od krađe, evo što nam je rekao. 

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Automobilske gume Savjeti Evo kad je vrijeme za nove gume na automobilu

Iako ne postoji neki univerzalni način kako spriječiti krađu i napraviti da vaš automobil ne postane laka meta kradljivcima, ipak ima jedna metoda kako osigurati kotače na automobilu. Savjet nam je dao vlasnik Vulkanizacije Koloper, Mario Koloper, koji nam je rekao kako se mogu kupiti posebni šarafi s kojima je puno teže skinuti kotače s automobila. 

Na Facebooku se pojavio savjet da se krađa može spriječiti načinom parkiranja, a to je da su gume okrenute u stranu, ali Mario je rekao kako nije čuo za ovu metodu i kako je ne bi preporučio jer neće spriječiti krađu kotača. Što se tiče ratkapa, ne postoji način kako ih se može zaštiti jer se vrlo lagano mogu skinuti s automobila.

"Neki automobili već imaju ove šarafe na kotačima, dok kod drugih postoji mogućnost kupovine ovih sigurnosnih šarafa. Napravljeni su tako da ih se ne može lagano odšarafiti običnom gedorom i zaštit će automobil od krađe kotača u 95 posto slučajeva. Na svaki kotač se stavi jedan šaraf, a mogu se kupiti kod svih bolje opremljenih vulkanizera ili u specijaliziranim trgovinama s automobilskom opremom. Cijena seta šarafa iznosi između 180 i 200 kuna, ovisno o proizvođaču", rekao nam je Mario Koloper. 

Grozno Znate li da su dijelovi vašeg automobila prljaviji od wc školjke?

Pogledajte koliko muškarci poznaju ženske beauty proizvode: 

DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama
 • Avatar Mi sami
  Mi sami:

  Ugrozene manjine?

 • tratincica68:

  Ja sam ga uhvatio prosle godine.eno ga u dubravi jos ga lijece.

 • Rope22:

  Sa sakupljanja željeza, prešlo se na gume.I onda neki zlonamjernici kažu kako nam ekonomija stagnira.