Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razmislite

U torbi ili ruksaku uvijek imate kišobran? Evo zašto ga ne biste trebali nositi

shutterstock
30.10.2020.
u 14:30

Ako se uz kišobran u vašoj torbi nalaze i neke od ovih stvari, možda je vrijeme za raspremanje iste.

Ljudi, pogotovo žene, vole sa sobom nositi neke određene stvari - i to baš svaki put kad izlaze iz kuće iako možda uopće nema potrebe. Osim što riskirate krađu, nošenje teških torbi na ramenima ili leđima, loše utječe na vaše držanje i kralježnicu. Kako prenosi Reader's Digest, postoji nekoliko stvari koje slobodno možete ostaviti kod kuće ako vam nisu neophodne.

Zapisane šifre
Teško vam je zapamtiti pin od kartica ili šifru od e-maila, pa ste ih odlučili zapisati na jedan papirić i uvijek držati kraj sebe, u torbi? Eva Velasquez, osnivačica Identity Theft Resource centra tvrdi da to nije najbolja ideja. "Prije ćete izgubiti taj papirić koji se nalazi u torbi ili novčaniku, nego što će vam netko provaliti u kuću. Sve šifre i bitne podatke radije čuvajte kod kuće - ili se malo više potrudite da ih zapamtite", savjetuje.

Računi
Velasquez također tvrdi da gomila računa i drugih dokumenata u torbi može napraviti štetu. Lopovu, koji dođe do ovih stvari, olakšavate stvaranje slike o vama i otkrivate mu mjesta gdje inače kupujete. Samim time, ako prijavite krađu, biti će teže dokazati da se ne radi o vama.

Šokantni zaključci istraživanja: Deset načina na koje će nas pandemija promijeniti!

Mobitel bez šifre
Mnogi ljudi smartphone i dalje nazivaju samo telefonom, ali to baš i nije tako. Napredovanjem tehnologije došli smo do toga da u tom malom uređaju možemo pohraniti baš sve - kartice, podatke o svom zdravlju, fotografije, šifre za sve aplikacije koje koristimo... Ako vam netko ukrade mobitel, ukrao je zapravo puno više od samog uređaja. Obavezno stavite jaku šifru ili čak samo otključavanje na otisak prsta.

Kišobran
Možda jeste uvijek spremni za pljusak, ali kišobran u torbi ili ruksaku stvara dodatno opterećenje i nošenje postaje otežano. Držite jedan kišobran u autu, jedan u uredu i jedan kod kuće - tako ćete uvijek biti spremni na neočekivanu kišu.

Ikeina plava torba novi je modni hit - i postala je to sasvim slučajno...

1/8

Komentara 1

MO
montello
19:35 30.10.2020.

kad je kiša onda kišobran obavezno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije