Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svecu u čast

U subotu Obiteljska biciklijada svetog Ivana Pavla II.

Biciklijada Velika Gorica
Foto: ilustracija
1/2
29.04.2014.
u 14:00

Biciklisti će obići četiri drvene kapele na trasi uz prisjećanje na pet pohoda sv. Ivana Pavla II. republikama Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini

Udruga Kristov Stol, misijska europska inicijativa, tjedan nakon kanonizacije Ivana Pavla II., u subotu, 3. svibnja, organizira 2. obiteljsku biciklijadu sv. Ivana Pavla II.

Polazak je u 9 sati iz dva smjera, s hipodroma u Zagrebu i iz Velike Gorice, župe bl. A. Stepinca. Vozi se prema Mičevcu i župi sv. Benedikta gdje će u 12 sati biti misa i prigodni program. Biciklisti će, kako pišu Kronike Velike Gorice, obići četiri drvene kapele na trasi uz prisjećanje na pet pohoda sv. Ivana Pavla II. Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Doček pred crkvom Sv. Benedikta organizira Kulturno umjetničko društvo Mičevec, a duhovnu pratnju biciklijade franjevci iz župe sv. Križa i FRAMA Siget. Za one koji nemaju vlastiti bicikl, osiguran je besplatni najam Nextbike bicikala.

Foto: Kronike VG

- Pokatat ćemo izložbu Benediktinci i stvaranje europske kulture u podrumu crkve i Etno Mčevec muzej. Pripremili smo i festival dječjeg folklornog stvaralaštva na kojem će nastupiti oko 250 djece iz KUD Mičevec, KUD Vrhovje župe Dubranec, KUD Mladost, KUD Stari grad Lukavec, Bratinečko srce, Rakov potok i Antun Klasinć iz Lasinja i pokazati dječje pjesme i plesove iz kraja iz kojeg dolaze – objasnio je Vladimir Štarkelj, predsjednik KUD Mičevec.

>>Stiglo gotovo tisuću biciklista, a evo i tko su pobjednici Tour de tur-a!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije