Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bravo

U Francuskoj zabranili korištenje životinja u svrhu zabave: Puštaju ih iz cirkusa i zabavnih parkova

shutterstock
02.10.2020.
u 15:30

Cijela odluka biti će provedena kroz nekoliko godina.

Francuska je odlučila zakonom zabraniti korištenje životinja u svrhu zabave, odnosno u cirkusima i zabavnim kao i vodenim parkovima. 

Ministrica okoliša, Barbara Pompili objavila je da zemlja započinje 'novu eru', a jedna od stavki na popisu promjena je i ova. Također, zabranit će i uzgajanje američke vidre u korist dobivanja krzna. 

Pompili kaže kako držanje tigrova, slonova, lavova, medvjeda i drugih divljih životinja u cirkusu više neće biti dozvoljeno, a tri morska parka u Francuskoj više neće moći dovoditi dupine i kitove ubojice u zemlju niti ih uzgajati.

Fotograf pronašao baku koja prosi u Zagrebu i vratio joj osmijeh na lice:



Farme koje drže vidre u kavezima prije nego ih ubijaju za krzno biti će zabranjene i zatvorene u narednih pet godina. "Vrijeme je da započnemo novo razdoblje i promijenimo odnos prema životinjama. Ne možemo ih više držati zatočene. Ipak, ova odluka ne odnosi se na životinje u zoološkim vrtovima, ali veliki je korak u zaštiti životinja."

Još uvijek nije određen datum kada će zakon stupiti na snagu, ali ministrica tvrdi da se mora dogoditi što prije. 

"Cijela odluka provest će se kroz nekoliko godina jer će ipak pogoditi ljude koji rade u toj industriji, treba im omogućiti da pronađu drugi posao", prenosi LADBible.

Udruga Indigo u Hrvatsku donosi izazov koji bi mogao spasiti brojne napuštene životinje:
1/1

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije