Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
APERITIVI

Slatki okus jesenske kruške u ustima: Napravite vlastiti liker

03.10.2019.
u 06:44

Ako se svojim gostima želite pohvaliti s vlastitim likerima, donosimo jednostavni recept koji vam neće uzeti puno vremena, a očarat će nepca vaših gostiju.

Želite napraviti vlastiti aperitiv za goste, a ne znate kako? U nastavku donosimo recept koji je vrlo jednostavan, a glavni mu je sastojak kruška. Savršena prilika da iskoristite kruške koje su vam ostale i pripremite nešto što ćete imati tokom cijele godine, bez obzira je li doba krušaka ili ne. 

Sastojci:

2 zrele kruške

1 mahuna vanilije

1 čaša brandyja 

1 čaša šećera

1 čaša vode

Priprema: 

1. Operite i narežite krušku. Odstranite stabljiku i koštice, a ostavite kožu. Otvorite mahunu vanilije. 

2. Stavite narezanu krušku i zrnca vanilije u staklenku i prekrijte brandyjem. Staklenka treba biti veličine da u nju stane druga čaša brandyja. Zapečatite i protresite staklenku te ju ostavite da stoji dva dana. Nakon toga odstranite zrnca vanilije i ostavite da stoji još tri dana. 

3. Narežite drugu krušku, odstranite stabljiku i koštice. Stavite ju u posudu zajedno sa šećerom i vodom te miješajte i pirjajte na srednjoj jačini vatre, oko 5 do 7 minuta. Smanjite temperaturu, odnosno jačinu vatre i pirjajte dodatno 5 minuta. Ostavite da se sirup ohladi. 

4. Jednom kad se ohladi dodati sirup (zajedno s voćem) u staklenku. Protresite i ostavite da stoji dva dana. Ako je željeni okus postignut, procijedite tekućinu kroz cjedilo, a zatim kroz filter za kavu. 

 

Po kruške požurite na trešnjevački plac. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije