Večernji list
  • Podijeliti
    Podijeli
    Facebook Twitter
  • Natrag na članak

Sedam pogrešaka koje radimo kada smo u restoranu: Ne miješajte se konobaru u posao

SRAMITE SE PITATI DA VAM ZAPAKIRAJU OSTATKE. Ako vam ostane netaknuta hrana, sve što morate učiniti je pitati konobara da vam donese posudu da hranu zapakirate za doma.
SRAMITE SE PITATI DA VAM ZAPAKIRAJU OSTATKE. Ako vam ostane netaknuta hrana, sve što morate učiniti je pitati konobara da vam donese posudu da hranu zapakirate za doma.
Share
Podijeli
Facebook Twitter
POČINJETE JESTI PRIJE NEGO ŠTO SU OSTALI DOBILI SVOJU HRANU. Ako ste u većoj grupi ljudi, pristojno je pričekati da svi dobiju svoju hranu. Također, nemojte jesti prebrzo kako biste pratili druge i sljedove jela.
POČINJETE JESTI PRIJE NEGO ŠTO SU OSTALI DOBILI SVOJU HRANU. Ako ste u većoj grupi ljudi, pristojno je pričekati da svi dobiju svoju hranu. Također, nemojte jesti prebrzo kako biste pratili druge i sljedove jela.
Share
Podijeli
Facebook Twitter
OSTAVLJATE LOŠE KOMENTARE O RESTORANU NA INTERNETU KADA NISTE ZADOVOLJNI USLUGOM. Takvi komentari su korisni, ali neće promijeniti način poslovanja tog restorana. Umjesto toga radije napišite konstruktivan savjet.
OSTAVLJATE LOŠE KOMENTARE O RESTORANU NA INTERNETU KADA NISTE ZADOVOLJNI USLUGOM. Takvi komentari su korisni, ali neće promijeniti način poslovanja tog restorana. Umjesto toga radije napišite konstruktivan savjet.
Share
Podijeli
Facebook Twitter
TRAŽITE OD KUHINJE DA VAM PRIPREME JELO KOJE NIJE NA MENIJU. To nije praktično iz više razloga. Prvi je cijena, a drugi osoblje koje je educirano da priprema jela s menija, stoga biste mogli ostati razočarani ako u kuhinji ne bude glavnog kuhara.
TRAŽITE OD KUHINJE DA VAM PRIPREME JELO KOJE NIJE NA MENIJU. To nije praktično iz više razloga. Prvi je cijena, a drugi osoblje koje je educirano da priprema jela s menija, stoga biste mogli ostati razočarani ako u kuhinji ne bude glavnog kuhara.
Share
Podijeli
Facebook Twitter
OGLAS
POMAŽETE KONOBARU U ČIŠĆENJU STOLA. Iako mislimo da na taj načn skraćujemo posao konobaru, zapravo mu možete prouzročiti više štete jer svaki konobar  ima svoj način sakupljanja posuđa.
POMAŽETE KONOBARU U ČIŠĆENJU STOLA. Iako mislimo da na taj načn skraćujemo posao konobaru, zapravo mu možete prouzročiti više štete jer svaki konobar ima svoj način sakupljanja posuđa.
Share
Podijeli
Facebook Twitter
NE POŠTUJETE PRAVILA VILICE I NOŽA. Postoje pravila kako se odlažu vilica i nož i svako ima svoje značenje, stoga biste to trebali proučiti prije nego li odete u restoran, barem iz pristojnosti prema osoblju i kuharu, ako ne zbog vlastite kulture.
NE POŠTUJETE PRAVILA VILICE I NOŽA. Postoje pravila kako se odlažu vilica i nož i svako ima svoje značenje, stoga biste to trebali proučiti prije nego li odete u restoran, barem iz pristojnosti prema osoblju i kuharu, ako ne zbog vlastite kulture.
Share
Podijeli
Facebook Twitter
NE UZIMATE U OBZIR RAZLIČITE KULTURE I KUHINJE. Ako ćete posjetiti restoran u drugoj državi, bilo bi dobro da proučite pravila ponašanja za stolom barem iz poštovanja prema domaćinu.
NE UZIMATE U OBZIR RAZLIČITE KULTURE I KUHINJE. Ako ćete posjetiti restoran u drugoj državi, bilo bi dobro da proučite pravila ponašanja za stolom barem iz poštovanja prema domaćinu.
Share
Podijeli
Facebook Twitter

Ne propustite

Zagreb: Konferencija za medije povodom odlaska predstavnika Hrvatske u plivanju na Olimpijske igre u Pariz
VELIKI USPJEH

Jere Hribar postavio novi hrvatski rekord, danas pliva u finalu

SuperSport HNL, 16. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk
NAVIJAČI NA MAKSIMIRU

FOTO Sjajna atmosfera na derbiju, ovako izgledaju tribine na utakmici Dinama i Hajduka

SuperSport HNL, 16. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk
Prekršaj Bennacera

VIDEO Pogledajte zašto je Dinamu poništen gol protiv Hajduka u derbiju

FILE PHOTO: An Apple logo is pictured at an Apple store in Paris
VELIKE PROMJENE

Što se to događa u Appleu?

1/